Jaajo Linnonmaa paljastaa podcastissa hetken, jolloin päätti, että hänestä tulee radiojuontaja – heitti itsevarman kommentin ikoniselle Kiss FM -kaksikolle

1:30
MTV Uutiset kysyi useita kertoja vuoden radiojuontajana palkitulta Jaajo Linnonmaalta, missä tämä säilyttää lukuisia pystejään - näin mies vastasi

Suosikkijuontaja Jaajo Linnonmaa kertoo Janni Hussin podcastissa sinnikkäästä työstä, jonka hän teki päästäkseen unelmapestiinsä radion aamujuontajaksi.

Somepersoona ja radiojuontaja Janni Hussin  podcastissa kuultiin tällä viikolla Hussin juontajakollegaa Jaajo Linnonmaata. Suomipopin Aamulypsystä tuttu Linnonmaa on ollut jo vuosia Suomen kovatuloisin radiojuontaja ja hänet on palkittu useita kertoja vuoden radiojuontajana.

Sittemmin Linnonmaa on nähty muun muassa Luokkakokous-elokuvissa, Syke-sarjassa ja seuraavaksi myös Diili-ohjelmassa. Linnonmaa kertoi vuonna 2016 aiemmin Diili-ohjelmaa luotsanneen Hjallis Harkimon keskusteluohjelmassa, että hänellä on hivenen yllättävä koulutustausta.

– Olen valmistunut Malmin kauppaopistosta matkatoimistovirkailijaksi. Päättötyöni aihe oli Viihdyttäjäoppaan merkitys kohteessa, Linnonmaa paljasti.

Nyt hän kertoo pidemmin Hussin podcastissa, että intoa radioon oli jo nuorena. Linnonmaa muistelee, että hänen kaveriporukkansa sai erään kaverin isältä nauhurin, ja alkoi tehdä itse radiokuunnelmia ja -ohjelmia. Yksi niistä nousi heti hitiksi.

– Me nauhoitettiin yksi meidän vappu. Se alkoi, kun mentiin kaveriporukassa Mustikkamaalle ja haastateltiin jengiä: Mikä meininki ja mitä sä aiot tänään dokata? Linnonmaa muistelee.

Juontaja tunnustaa, että myös radiokuunnelman tekijät humaltuivat samaa tahtia haastateltaviensa kanssa.

– Muistan, että sitä nauhaa lainattiin oikein koulussa kaikille. Kaikki halusi kuulla meidän hullun vapun, muistelee Linnonmaa, joka heitti vitsiä ystävänpäivisin myös koulun keskusradiossa.

Rakkaus radioon syveni, kun nuori Jaajo ajoi työkseen pakettiautoa ja kuunteli Kiss FM:n aamuohjelmaa, jossa äänessä olivat Henkka Hyppönen ja Jenni Pääskysaari.

– Sitten tuli Timpen ja Sirkun aamuohjelma, ja se oli mulle eka juttu, jota tosissaan fanitin. Ajattelin silloin, että toi on maailman makein duuni. Silloin päätin, että toi on se, mitä mä haluan tehdä ja tuon eteen mun on tehtävä töitä, kertoo Linnonmaa, joka alkoi pohtia välittömästi, kuinka pääsisi näkemään studion ja lopulta sinne töihin.

Podcastissa hän paljastaa panostaneensa seuraavien viikkojen ajan voittaakseen jonkun radion kilpailun päästäkseen noutamaan studiolta palkinnon ja näkemään samalla suosikkijuontajansa ja studion. Lopulta Jaajoa lykästi Spice Girls -aiheisessa kisassa ja nuori mies tuppaantui hakemaan palkintonsa Kiss FM:n respasta. Hän pääsi kuin pääsikin studioon kuuntelemaan, kun Timpe ja Sirkku tekivät yhdet spiikit.

– Olin ihan myyty. Kun olin lähdössä, sanoin, että tämä oli tosi makea juttu ja ne sanoivat, että ehkä sustakin tulee vielä joku päivä radiojuontaja. Sanoin, että jonain päivänä meikäläinen tulee vielä juontamaan Suomen kuunnelluinta aamuohjelmaa.

Radioon Linnonmaa päätyi lopulta television kautta. Mies teki MTV:lle Pulssi-nimistä ohjelmaan, joka tuli samaan aikaan myös radiossa. 

– Pääsin tekemään omaa ohjelmaa täysin ilman koulutusta. Minulla oli kuitenkin tarkka visio, millainen ohjelmastani tulisi. Siitä kaikki sitten lähti, Linnonmaa muisteli Harkimolle vuonna 2016.

Linnonmaa kertoo podcastissa päästäneensä pienen valkoisen valheen, kun häneltä kysyttiin ennen pestiä aiemmasta radiokokemuksesta.

– Muistan kun kerroin, että olen ollut Timpen ja Sirkun Kiss FM -ohjelmassa. Ne olivat, että vau, ei mitään, tää pesti on sitten sun, Linnonmaa kertoo ja sanoo kauhistuneensa heti tajuttuaan, ettei ollut koskaan päässyt selville, mitä studiossa pitää tehdä.

Nohevana hän painui odottamaan edellisen ohjelman vetäjää ja pyysi tätä opettamaan, miten homma toimii. Nopean opastuksen jälkeen hän kertoo istuneensa kauhuissaan studiossa odottamassa suoraa lähetystä. Hädissään hän soitti äidilleen ja pyysi tätä tarkkailemaan, kuuluuko ääni. Ääni kuului ja äiti ja poika ilakoivat yhdessä.

– Hyvin nopeasti ymmärsin, että jos haluan tulla juontajaksi, joka haluan, en voi vain puffata tv-ohjelmaa. Aloin keksiä omia osioita ja hauskoja juttuja. Järjestin muun muassa feikkiorgasmin SM-kisat. Toivottavasti äiti ei enää siinä kohtaa kuunnellut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja