Itsetuntoa ehostuksesta: Näin syntyy aikuisen naisen näyttävä arkimeikki

Meikkitaitelija Piia Hiltunen loihti itsetuntoa hivelevän ja vartin ammattilaisen aikaa vievän arkimeikin nelikymppiselle toimihenkilölle. Nappaa kokeneen asiantuntijan vinkit trendikkääseen meikkiin, joka kestää pitkänkin työpäivän!

Meikkitaiteilija Piia Hiltunen ehosti Liisan, 41, työpäivämeikkiin, jolla tiukempikin palaveri tai työpäivän paha paikka hoidetaan vankalla itsetunnolla. Näin syntyy aikuisen naisen näyttävä arkimeikki.

Muista aloittaa meikkaaminen kosteuttamalla iho!

1. Tasainen meikkivoide siveltimellä

Arkimeikkiin kannattaa valita meikkivoide, joka on kevyt, mutta peittävä. Aamukiireitä voi helpottaa hankkimalla voiteen, jota voi levittää myös sormin, kunhan kädet on puhdistettu bakteereista käsipesulla.

Sienen ja siveltimet edut?

Sienellä saa aikaan tasaisen ja peittävän lopputuloksen.

Siveltimellä säästää meikkejään, kun kaiken saa käyttöön ja lopputuloksesta kevyen.

Levitä meikkivoidetta myös silmän alle, jotta saat silmäpussit peittoon. Sivellintä käyttäessä poikittaisilla liikkeillä lopputuloksesta tulee tasainen, eikä raidallinen.

2. Voidemainen luomiväri kiinnittää silmämeikin

Hiltunen valitsi Liisan luomille harmaanruskean voidemaisen luomivärin, jolla saa kiinnitettyä silmämeikin. Voidemaisen luomivärin päälle lisätään tummuutta vielä siveltimellä ja tummemmalla ei-voidemaisella luomivärillä.

Luomivärin kiinnittäminen puree rasvaisten luomien ongelmaan, eli luomivärin kerääntymisen ja luomivakoihin rullaantumiseen päivän aikana.

3. Silmä esiin rajauksella

Silmän saa parhaiten esille tekemällä lyhyin vedoin yläluomelle ripsen juureen rajan kajal-kynällä. Rajan päälle lisätään tummanruskeaa luomiväriä siveltimellä, jotta rajaan saadaan utuista tunnelmaa ja pehmeyttä.

Luomiväri ja kajal vielä kiinnittävät toisiaan päällekkäin lisättyinä, joten lopputulos on erityisen pysyvä.

– Suuria silmiä kannattaa korostaa ehdottomasti, Hiltunen hehkuttaa.

Myös silmän ulkonurkkaan alas voi lisätä ripsirajaan sävyä, jotta silmän kulma korostuu. Tähänkin kohtaan laitetaan ensin mustaa kajalia, päälle pehmentämään ruskeaa luomiväriä. Sisänurkka jätetään väristä vapaaksi.

4. Aurinkopuuteri lämmittää, poskipuna piristää

Liisa kertoo meikkaajalleen aurinkopuuterin ollessa vuorossa, että kotona sen käyttäminen pelottaa, koska oikeat paikat ja määrä eivät ole hallussa.

– Ota aurinkopuuteria siveltimelle ja karista ylimääräinen kämmenselkään. Aurinkopuuterilla saadaan tasapainotettua kasvojen ja kaulan sävy, ja sitä voi lisätä poskipään alle, ohimoille ja kaulalle. Poskilla toimii pisaramainen levitystapa, Hiltunen neuvoo.

Aurinkopuuterin jälkeen poskille tuodaan hehkua raikkaalla poskipunasävylle. Vaikka joku väri olisikin muodissa, ei kaiken tarvitse noudattaa sitä: posket saavat hehkua siis tänä keväänä muunkin kuin ruskean sävyissä.

– Poskipuna korostaa piirteitä, kertoo Hiltunen.

5. Huulikiilto tasapainottaa

Kevään trendeihin kuuluu ruskeiden sävyjen lisäksi catwalkeilta tutut mattahuulet. Hiltunen ei meikkaa niitä Liisan arkimeikkiin, vaan laittaa päättäväisenä huulikiiltoa tummien ja näyttävien silmien tasapainoksi.


Niin Hiltunen kuin Liisakin ihastelevat lopputulosta tyytyväisinä.

– Se on työni paras puoli, että saan konkreettisesti hyvää palautetta aina lopettaessani, eikä minun tarvitse odotella kerran vuodessa esimieheltä saatavia kehuja. Tulen itsekin iloiseksi, kun näen, että meikattava on tyytyväinen, hymyilee hattarapäinen Hiltunen.

Mutta mitä mieltä itse meikattava oli lopputuloksesta?

– Näytän kymmenen vuotta nuoremmalta! Liisa hihkaisee nähtyään ensimmäistä kertaa peilistä itsensä.

Hän kertoo vielä jälkikäteen meikin kestäneen aamusta iltaan, noin kello seitsemään asti virheettömänä. Luonnollisempaan meikkityyliin tottunut oli kuitenkin aluksi epävarma siitä, näyttikö ehostus töissä liian voimakkaalta.

– Meikki tuntui puuterirasian käsipeilistä voimakkaalta, mutta työpaikan vessassa peilaillessa se olikin oikein onnistunut!

Lue myös:


AVA / Jenni Junkala

Kuvat: AVA, Max Factor

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja