Itsenäisyyspäivän glögikutsut

Glögikutsujen tarjottavaksi sopivat pienet, voimakkaan makuiset suupalat coctailkutsujen tapaan. Muutamalla suolaisella "sormisyötävällä" ja yhdellä makealla suupalalla saa aikaan jo suuren juhlan tuntua. Perinteinen juustopöytä on myös varteenotettava vaihtoehto itsenäisyyspäivän ja joulun odotuksen juhlistamiseen.

Menu

Broilerinmaksa-leipäiset Oliivi-anjovispalat Savulohitäytteiset voitaikinatyynyt Sinihomejuustoa ja piparkakkuja

Broilerinmaksa-leipäiset

300 g broilerin maksaa 1 pkt pekonia 1 pieni sipuli 100 g voita suolaa pippuria kuohukermaa n. 3 rkl konjakkia

ruisnappeja rosepippuria salviaa

Hienonna pekoni ja sipuli. Kuumenna voi paistinpannussa. Ruskista broilerinmaksa, pekoni ja sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna kypsä seos monitoimikoneen teholeikkurilla. Lisää kermaa ja konjakkia niin, että saat aikaan sopivasti levittyvän tahnan. Tarkista maku.

Levitä jäähtynyt massa ruisnapeille ja koristele rosepippurilla ja salvian lehdillä.

Oliivi-anjovispalat

1 prk mustia kivettömiä oliiveja 1 pieni prk kapriksia n. 50 g anjoviksia Oliiviöljyä

Esipaistettua patonki, oliiviiviöljyä Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään monitoimikoneessa tahnaksi. Leikkaa patongista noin 1 cm paksuja paloja. Levitä ne pellille. Voitele oliiviöljyllä ja paahda 225 asteisessa uunissa grillivastuksien alla kauniin ruskeiksi. Levitä paahdettujen leipästen päälle oliivi-anjovistahnaa. Koristele ruohosipulilla.

Savulohitäytteiset voitaikinatyynyt

Voitaikinaa Kananmunaa Seesaminsiemeniä

Täyte: 200 g savulohta puhdistettuna 0,5 dl purjoa hienonnettuna 2 rkl tillisilppua sitruunanmehua n. 150 g maustamatonta tuorejuustoa (2rkl vodkaa) (kermaa ohentamiseen)

Sulata voitaikinalevyt huoneenlämmössä. Leikkaa pieniksi neliöiksi tai kolmioiksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Laita 250 asteiseen uuniin ja pienennä lämpöä taikinan noustua 200-225 asteeseen, jotta tyynyt paistuvat kokonaan. Jäähdytä ilmavassa paikassa. Halkaise vasta jäähtyneenä.

Sekoita täytteen kaikki ainekset keskenään. Halkaise voitaikinatyynyt ja täytä savukalatahnalla.

Lue myös:

    Uusimmat