Mainos

Itsemurhaiskujen sarja tappoi kymmeniä Irakissa

Väkivaltaisuudet eivät näytä laantumisen merkkejä Irakissa.

Lähes 400 irakilaista on saanut surmansa sen jälkeen kun maalle vihdoin saatiin hallitus kaksi viikkoa sitten. Tänään yli 70 ihmistä kuoli itsemurhaiskuissa, joista tuhoisin tehtiin entisen presidentin Saddam Husseinin kotikaupungissa Tikritissä. Lisäksi Irakin öljyministeriö joutui kranaattitulituksen kohteeksi.

Pohjois-Irakin Tikritissä autopommi räjähti surmaten ainakin 33 ihmistä ja haavoittaen lähes sataa, poliisi kertoi. Poliisin mukaan hyökkääjä räjäytti autonsa lähellä poliisiasemaa, mutta hänen kohteensa oli ilmeisesti ollut ryhmä eteläirakilaisia työtä etsiviä siirtotyöläisiä.

-Tämä ei ole pyhää sotaa. Täällä ei ollut mitään amerikkalaispartiota eikä irakilaispoliiseja räjähdyshetkellä. Tämä autopommi repi riekaleiksi siviilejä, sanoi kännykkäkauppias Zeid Hamad, jonka kauppa on kivenheiton päässä räjähdyspaikasta.

-Suurin osa näistä ihmisistä oli odottamassa pestiä päivätyöläiseksi. He hakevat töitä elättääkseen perheensä.

Kaupunkiin julistettiin hetkeksi ulkonaliikkumiskielto itsemurhaiskun jälkeen.

Hyökkäys armeijanvärväyskeskukseen

Hawijassa öljykaupunki Kirkukin lähellä itsemurhaisku tappoi ainakin 32 ihmistä. Ainakin 34 ihmistä haavoittui, sairaalalähteet kertoivat. Räjähdys tapahtui armeijan värväyskeskuksessa, kun keskukseen kävellyt mies räjäytti itsensä.

Suurinta osaa kuolonuhreista ei pystytty heti tunnistamaan, mutta heidän uskottiin olevan lähikylien nuoria miehiä, jotka olivat tulleet ilmoittautumaan Irakin armeijan riveihin, sanoi paikallisen sairaalan lääkäri.

Bagdadissa räjähti päivän mittaan kolme autopommia. Doran esikaupungissa autopommi surmasi ainakin kolme ihmistä ja haavoitti kymmentä. Räjähteillä lastattua autoa kuljettanut henkilö yritti ilmeisesti ohjata ajokkinsa poliisiasemalle, mutta päätti jostain syystä räjäyttää lastinsa jo ennen määränpäätä.

Mansurin alueella pommi tappoi kaksi poliisia ja yhden siviilin, sisäministeriö kertoi. Lisäksi yksi autopommi räjähti kaupungin länsiosassa, mutta sen vaatimista uhreista ei heti saatu tietoa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.