Mainos

Huikeat 404 000 seuraajaa – Twitterin suursuosittu suomalainen neuvoo: "Mieti, ketä seuraat"

2:09

Kuvataiteilija Rauli Mård on yksi seuratuimpia suomalaisia Twitterissä, seuraajia on 404 000. Hän liittyi Twitteriin kolme vuotta sitten, jolloin sai kanadalaiselta agentiltaan neuvoja kuinka Twitterissä menestytään.

– Hänen mukaansa omia seuraajia tärkeämpää on se, ketä itse seuraa. Sehän on loogista, koska et voi valita, ketkä sinua seuraavat, mutta jokaisen seurattavan kohdalla olen painanut tietoisesti follow-nappulaa. Seurattavien lista onkin eräänlainen sisällysluettelo sinuun, sanoo Mård.

– Aluksi kun seurasin jotakuta, niin katsoin, ketä hän seuraa, ja menin syvemmälle ja syvemmälle niitä polkuja.

Mård on ylpeä seurattavien listastaan.

– Enemmän kuin 404 000 seuraajaani minusta kertoo, se, että seuraan 140 000 ihmistä. Olen siis painanut follow-nappulaa 140 000 joka kerta miettien asiaa. Siinä nostan hattua itselleni, että olen jaksanut olla systemaattinen ja sinnikäs.

Mård on luonut Twitter-imagoaan lapsuuden ihanteidensa pohjalta.

– Synnyin 1950-luvun lopussa, ja olen eräänlainen sarjakuvakulttuurin tuotos – synteesi heräilevää rockmusiikkia ja sarjakuvaa. Sillä intuitiolla lähdin rakentamaan twiittejä. 

Mård sanoo Twitteristä olleen hyötyä hänen kansainväliselle uralleen taiteilijana, ja osa tilauksista on tullut Twitterin kautta.

– Yhdysvalloissa mietitään nopea numeerinen CV, kuinka paljon seuraajia on, ja onko henkilö kiinnostava. Jos nämä reunaehdot täyttyvät, lähdetään katsomaan tarkemmin. Yhdysvallat on sen verran suoraviivainen markkina, että erityisesti siellä Twitteristä on hyötyä.

Hän rohkaisee muitakin lähtemään täysillä mukaan Twitteriin.

– Tärkeää on myös se, ettei säiky esillä oloa. Kukaan ei tiedä millainen valokeila tulee, se on korkeimmassa kädessä. Eli twiittejä kannattaa tehdä itselleen uskollisena.

2:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.