Mainos

Itella yt-neuvotteluista: Ikävä asia henkilöstölle

Postiyhtiö Itellan henkilöstö ei yllättynyt tämänpäiväisistä yt-neuvotteluista.

– Henkilöstölle on kerrottu tänään aamulla asiasta. Tämä on erittäin ikävä asia henkilöstön kannalta, mutta henkilöstö on osannut tämmöistä odottaa.

– Me ilmoitimme elokuussa sadan miljoonan euron säästöohjelmasta ja silloin kerroimme, että käymme kaikki toiminnot kriittisesti läpi, Itellan viestintäpäällikkö Päivi Alakuijala kertoo MTV3 Uutisille.

Itella kertoi tänään, että uhattuna on 430 hallinnon paikkaa. Supistukset koskevat valtaosin pääkaupunkiseutua.

Itella aloitti edelliset suuret yt-neuvottelut elokuussa. Myös tuolloin vähennystarpeeksi arvioitiin 430 henkilötyövuotta. Kohteena olivat Lappeenrannan postikeskus, omat myymälät sekä markkinointi. Itella julkisti elokuussa sadan miljoonan euron kolmivuotisen säästöohjelman.

– Näillä kahdella yt-neuvotteluilla haemme muutamien kymmenien miljoonien euron säästöjä, Alakuijala selvittää.

Postipalveluja tarjoava yhtiö perustelee myös uusia yt-neuvotteluja alan suurella murroksella. Kotiin jaettavan postin määrä vähenee yhtiön mukaan kiihtyvällä tahdilla, kun viestintä sähköistyy nopeasti.

Nyt käynnistyvät yt-neuvottelut eivät koske postinjakelua tai -lajittelua. Supistuksista ei odoteta asiakkaille näkyviä vaikutuksia.

– Näköpiirissä ei ole myöskään muita suuria yhteistoimintaneuvotteluja.

Itella odottaa, että yt-neuvottelut päättyvät viimeistään loka-marraskuun vaihteessa. Yhtiö työllistää Suomessa noin 22000 henkilöä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.