Mainos

Itävaltalaisessa lastenkodissa hyväksikäyttöä vuosikymmenien ajan

Lapsia pahoinpideltiin fyysisesti ja henkisesti vuosikymmenien ajan entisessä itävaltalaisessa lastenkodissa. Syytöksiä tutkivan komitean mukaan kaupungin viranomaiset tiesivät asiasta, mutta eivät tehneet sille mitään.

Wilhelminenberg-niminen lastenkoti suljettiin vuonna 1977. Siihen saakka siellä asuvia lapsia hyväksikäytettiin säännöllisesti. Osa lapsista joutui lastenkodin henkilökunnan ja myös ulkopuolisten miesten raiskaamiksi.

Massiiviset hyväksikäyttötapaukset tulivat ilmi lokakuussa 2011, kun kaksi naista kertoi itävaltalaiselle sanomalehdelle lastenkodissa vuosina 1948 – 1977 tehdyistä raiskauksista ja muista pahoinpitelyistä.

Vuosia sitten tapahtuneista hyväksikäyttötapauksista epäillään 20–30 ihmistä, jotka on onnistuttu nimeämään. Monia epäiltyjä ei olla kuitenkaan tunnistettu. On vielä epäselvää saavatko epäillyt rikossyytteen.

Kaikki Wilhelminenbergiä koskevat asiakirjat on tuhottu lastenkodin lopettamisen jälkeen, joten syytöksiä tutkivan komitean raportti perustuu ainoastaan 220 haastatteluun. Niissä on mukana myös lastenkodissa asuneita lapsia ja siellä työskennellyttä henkilökuntaa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.