Mainos

Itävallan sisäministeriä epäillään onnettomuustodisteiden salailusta

Itävallan sisäministeriä Ernst Strasseria epäillään todisteiden salailusta Kaprunin vuoristojunaturmaa koskevassa oikeudenkäynnissä, kertoi Itävallan radio tänään.

Radion mukaan salzburgilainen tuomioistuin valmistelee syytetoimia sen jälkeen kun oikeudenkäyntiin tuotiin torstaina kasapäin uutta todistusaineistoa.

Uusi käänne tuli ilmi, kun oikeudessa kuultiin Itävallan rikosteknisen viraston työntekijää. -Jos oikeutta kiinnostaa, minulla on paljon papereita autossani, työntekijä sanoi kesken todistajanlausuntonsa.

Autosta löytyikin runsaasti asiapapereita,valokuvia ja videotallenteita. Joukossa oli muistiinpanoja ja valokuvia, jotka oli otettu onnettomuuspaikalla pian 11. marraskuuta 2000 sattuneen turman jälkeen. Palo sai alkunsa viallisesta sähkölämmittimestä.

Oikeudenkäynnin tuomarin mukaan koko aineisto on uutta ja turman selvittelyn kannalta asiaankuuluvaa. Amerikkalainen asianajaja Ed Fagan syytti jo toukokuussa Itävallan viranomaisia oleellisten todisteiden salailusta. Faganin mukaan Yhdysvaltain armeijan rikostutkijat olivat keränneet todisteita onnettomuuspaikalta, mutta aineisto "katosi" itävaltalaisten käsissä.

Kaprunista Kitzsteinhornin jäätikölle vievä vuoristojuna syttyi tuleen edettyään tunneliin. Raivoisasti edenneessä palossa kuoli 155 ihmistä, joista 63 ulkomaisia hiihtoturisteja.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.