Mainos

Itävallan insesti-isä tunnusti tekonsa

Omaa tytärtään 24 vuotta vankina pitänyt itävaltalaismies on tunnustanut tekonsa, kertoo maan poliisi.

Poliisin mukaan 73-vuotias mies myönsi pitäneensä tytärtään vangittuna vuosikaudet kellarissa ja tehneensä tälle seitsemän lasta. Hirmutekojen näyttämönä toimi perheen kotitalo Amstettenissä maan itäosassa.

Tapaus tuli ilmi viikonloppuna.

Suomalaisasiantuntija: Itävallan insestitapaus poikkeuksellinen

Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma pitää erikoisena, miten Itävallassa paljastuneen insestitapauksen tekijä on saanut pidettyä tekonsa salassa niin, että kukaan sivullinen ei huomannut mitään.

Lauerman mukaan tapaus on muutoinkin niin poikkeuksellinen, että sitä ei voi verrata mihinkään aiemmin julkisuuteen tulleeseen insestitapaukseen.

- Saattaa olla, että jotain vastaavaa on sattunut ennen muinoin primitiivisissä ja suljetuissa yhteisöissä, joissa ihmisiä on orjuutettu. Hämmästyttävää, että tällaista voi sattua urbaanissa yhteiskunnassa, jatkaa Lauerma. Hän johtaa psykiatrisen vankisairaalan yksiköitä Turussa ja Vantaalla.

Lauerman mukaan tämänkaltaisten tekojen taustalla on yleensä sairaalloinen omistamis- ja kontrolloimishalu.

- Tekijä voi pelotella ja suggeroida uhria niin, että tämä vaikenee. Kun uhri saadaan tuntemaan syyllisyyttä ja häpeää, niin hän ei kykene puolustautumaan. Tämä tulee esiin joskus myös raiskaustapauksissa. Uhri saattaa tuntea, että hän on ikään kuin itse syyllinen tapahtuneeseen, Lauerma sanoo.

Lue myös:

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.