Mainos

Itämeren kaasuputki -adressissa jo lähes 19 000 nimeä

Nettiadressin allekirjoittajat vetoavat Euroopan Unioniin ja alueen kansallisiin hallituksiin, että ne käynnistäisivät itsenäisen tutkimuksen kaasuputken ympäristövaikutusten arvioimiseksi.

Venäjän ja Saksan välille suunniteltu kaasuputki on poikinut nettikampanjan putken ympäristövaikutusten selvittämiseksi. Jo lähes 19 000 henkilöä on käynyt allekirjoittamassa nettiadressin, jossa vaaditaan kaasuputken ympäristövaikutusten tarkempaa arviointia.

Huhtikuussa aloitetun nettiadressikampanjan takana on 11 liettualaista ympäristö- ja poliittista järjestöä.

- Me vetoamme kaikkien ihmisten haluun ilmaista huolensa poliitikkojen vastuuttomista teoista ja yritysten mahdollisesti haitallisista toimista ja vaatia projektin kaikkien Itämerelle ja sen ympäristössä asuville 85 miljoonalle ihmiselle aiheutuvien ympäristöriskien täydellistä selvittämistä, vetoomuksessa vaaditaan.

Nettiadressin allekirjoittajat vetoavat Euroopan Unioniin ja alueen kansallisiin hallituksiin, että ne käynnistäisivät itsenäisen tutkimuksen Nord Stream -yhtiön kaasuputken ympäristövaikutusten arvioimiseksi.

Vetoomusteksti on julkaistu liettuaksi, viroksi, latviaksi, englanniksi, suomeksi, ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi, saksaksi, puolaksi, venäjäksi ja ranskaksi.

Venäjä ja Saksa ovat päättäneet rakentaa maiden välille lähes 1200 kilometriä pitkän kaasuputken. Putki kulkee Suomenlahden ja Itämeren halki.

Putken omistavat Gazprom, E.ON Ruhrgas AG sekä BASF:in maakaasuyksikkö Wintershall.

(MTV3-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.