Mainos

Itämerelle vaaditaan kriisiohjelmaa

Luonto-Liitto ja Natur och Miljö vaativat Suomen hallitukselta kansallista kriisiohjelmaa, jotta Itämeren saasteongelma saataisiin ratkaistua.Puhdasta Itämerta vaativaan kansalaisadressiin on kerätty yli 60000 nimeä.

Itämeriadressissa vaaditaan kansallista kriisiohjelmaa Luonto-Liiton ja Natur och Miljön keräämä adressi luovutettiin pääministeri Paavo Lipposelle kestävän kehityksen toimikunnan kokouksen yhteydessä Helsingin säätytalolla.

Jotta Itämeren leväongelma poistuisi, Luonto-Liiton mukaan tulisi laatia kansallisessa kriisiohjelmassa selkeät vastuualueet ja aikataulut kaikille yhteiskunnan osa-alueille ja tasoille.

Luonto-Liiton mukaan viime kesän levälautat Itämeren rannikolla ja avomerellä herättivät havaitsemaan saasteongelman, mutta sen kotimaisiin syihin ei ole juuri puututtu. Rehevöitymistä aiheuttaa eniten maatalous, mutta myös yhdyskuntajätettä vuotaa vesistöihin. Koska Suomen rannikkovedet ovat matalia, ne rehevöityvät helposti. Ongelmia aiheuttavat myös kalankasvattamojen ja liikenteen päästöt.

Luonto-Liiton mielestä suomalainen maatalouden ja muiden elinkeinojen tukipolitiikka estää kestävää kehitystä, koska ympäristöä ei oteta tarpeeksi huomioon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.