Mainos

Italian turmalaivalta pelastunut: "Se oli rumaa, kannella miehet löivät naisia"

Välimerellä ongelmiin tulipalon takia joutuneen aluksen matkustajat ovat kertoneet alueella syntyneestä paniikista ja huonoista pelastautumisohjeista.

Esimerkiksi italialaiselle Repubblica-lehdelle puhunut kreikkalaissopraano Dimitra Theodossiou kertoo havahtuneensa savun hajuun. Ensimmäisen luokan hytissä matkustanut Theodossiou ei kuullut mitään hälytystä, mutta hyttiin luikerrellut savu sai naisen reagoimaan. 

– Otin henkilöllisyyspaperini ja juoksin ulos. Koputin kaikkiin hytteihin ja varoitin ihmisiä, hän kertoo Repubblicassa.

Theodossiou kertoo etsineensä pelastusliivejä ja nähneensä, kun osa pelastusveneistä otettiin käyttöön. Lopulta hän seisoi muiden joukossa pimeällä, märällä kannella. Hän kuvailee tapahtumaa painajaismaiseksi.

Merenkäynnin vuoksi matkustajia pelastettiin helikoptereihin pienissä erissä. Odottelu liukkaalla kannella kesti tunteja, ajantaju katosi. 

Jotkut miehet, jotka oli siirretty takaisin jonoon naisten, vanhusten ja lasten tieltä, tönivät ja löivät muita matkustajia, repivät heitä tieltään ja tunkivat itsensä takaisin jonon kärkeen.

– Se oli rumaa, en unohda sitä ikinä. Minuakin lyötiin. Raivostuin siitä ja päätin pyrkiä helikopteriin.

Theodossiou kertoo todistaneensa myös hienoa käyttäytymistä. Ihmiset pitivät toisiaan kädestä ja kannustivat vieraitakin. Theodossiou oli uupunut, mutta kertoo toisen matkustajan pakottaneen hänet pysymään hereillä.

Välimeren laivaturman uhriluku nousi kymmeneen. Muut lähes 500 matkustajaa saatiin evakuoitua Norman Atlantic-alukselta Välimereltä. Myös miehistön jäsenet ovat poistuneet aluksesta.

Italian viranomaiset aloittavat rikostutkinnan Norman Atlantic -autolautan palosta. Barin satamakaupungin syyttäjän mukaan tarkoituksena on selvittää, johtuiko onnettomuus turvallisuusseikkojen laiminlyönneistä.

Turmalaivan on kerrottu saaneen aiemmassa tarkastuksessa huomautuksen muun muassa palo-ovien toiminnasta. Laivan omistavan yhtiön johtajan mukaan viat oli korjattu välittömästi.

Palon on arvioitu alkaneen aikaisin sunnuntaiaamuna aluksen autokannelta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.