Italian pääministeri Giorgia Meloni jätti miehensä – tv-tähti teki rivoja ehdotuksia naiskollegoilleen

Italian historian ensimmäinen naispääministeri Giorgia Meloni, 46, on eronnut miesystävästään Andrea Giambrunosta tämän seksististen kommenttien jälkeen. Pariskunnalla on seitsemänvuotias tytär. 

– Lähes 10 vuotta kestänyt suhteeni Andrea Giambrunoon on loppu. Polkumme ovat kulkeneet erilleen jonkin aikaa, ja aika on sen tullut todistamaan, Meloni viestitti sosiaalisessa mediassa. 

Melonille viimeinen pisara olivat ilmeisesti tv-toimittajasiippansa rivot kommentit satiirisen ajankohtaisohjelman yhteydessä. Ei suorassa lähetyksessä, mutta tv-studiolla ohjelman tekemisen yhteydessä, uutisoi Reuters.

Julkistetulla videotallenteella Giambruno hipelöi haarojaan ja ehdottelee naispuoliselle kollegalleen sopimattomia. 

Ehdotti ryhmäseksiä vastineeksi yhteistyöstä

– Miksi en tavannut sinua aiemmin, hän yrittää tehdä itseään tykö. 

Toisella tallenteella Giambruno kertoo, että hänellä on suhde toiseen naiseen, ja toteaa naiskollegoilleen, että he pääsevät työskentelemään hänen kanssaan, jos suostuvat ryhmäseksiin. 

42-vuotias Giambruno on töissä MFE-mediayhtiössä, johon kuuluu myös hänen ohjelmaansa esittävä Mediaset. MFE:n omistavat entisen moninkertaisen pääministerin, kesäkuussa kuolleen Silvio Berlusconin perilliset. 

Politiikan ohessa Berlusconi niitti mainetta muun muassa bunga bunga -seksijuhlillaan ja joutumisestaan oikeuteen epäiltynä seksin ostamisesta alaikäiseltä. 

Giambruno on vähätellyt naisia Berlusconin hengessä aiemminkin. Elokuussa, erään naisen joukkoraiskauksen jälkeen, Giambruno tokaisi, että nuorten naisten ei kannata päihtyä, jos haluavat välttää tulemasta raiskatuksi.  

Meloni kannattaa perinteisiä kristilliä arvoja

Myöskään Giorgia Meloni ei ole sateenkaarifeministi. Hänen johtamansa Italian veljet -puolue edustaa kansallismielistä ja konservatiivista oikeistoa. Puolueen juuret liittyvät takavuosikymenien uusfasismiin. 

Meloni kannattaa perinteisiä kristillisiä arvoja ja aborttia, ja haluaa saada maansa väestön kasvuun, mieluusti kantaitalialaisten aikaan saamana. 

Pääministerinä hän on kuitenkin joutunut kamppailemaan Italian perinteistä sovinismia ja naisten näkyvää yhteiskunnallista roolia vähätteleviä asenteita vastaan. Berlusconin mukaan Meloni on hyökkäävä, pomottava ja ylimielinen.

– Hänen (Melonin) tänään kertomansa (ero miehestään) todennäköisesti vahvistaa hänen sidettään italialaisiin, arvioi mielipidemittauksia tekevä Antonio Noto Reutersille. 

Oppositiossa olevan Demokraattisen puolueen kansanedustaja Marco Furfaro tiivisti Reutersille modernin Italian näkemyksen:

– (Giambrunon kommentit ovat) puhdasta sovinismia ja seksismiä… mitä luokattominta törkyä. 

Lue myös:

    Uusimmat