Mainos

Silvio Berlusconi haluaa jälleen Italian voimahahmoksi - Politiikan Jeesus näyttää tekevän ylösnousemuksen

Silvio Berlusconi sanoi kerran olevansa politiikan Jeesus Kristus. Nyt näyttää siltä, että tämä jo kertaalleen kuopattu Jeesus-hahmo saattaa tehdä todellisen poliittisen ylösnousemuksen.

Berlusconin keskusta-oikeistolaiselle puolueryhmittymälle ennustetaan sunnuntain parlamenttivaaleissa eniten parlamenttipaikkoja. Tosin ennusteiden mukaan ryhmittymän paikkamäärä jäisi kuitenkin alle puoleen parlamentin paikoista.

Italiassa monet ajattelivat, että Berlusconi olisi jo jättänyt politiikan mutta hän tuntuu nousevan yhä uudelleen politiikan nyrkkeilykehään. 

– Berlusconin vahvuus on poikkeuksellista. Hänellä on ällistyttävä kyky ottaa iskuja vastaan ja silti nousta jälleen, sanoo Berlusconista kirjan kirjoittanut Giovanni Orsina Bloomberg-uutistoimiston haastattelussa.

Jos Berlusconin Forza Italia -puolue yhdessä liittolaisten kanssa pystyy muodostamaan hallituksen, Italian pääministeriksi on näillä näkymin nousemassa Berlusconin luottomies eli Euroopan parlamentin nykyinen puhemies Antonio Tajani.

Berlusconi olisi kuitenkin Tajanin taustalla todellinen vallanpitäjä, joka määrittelisi Italian hallituksen poliittiset suuntaviivat. 

Berlusconi ei itse voi asettua pääministeriksi, koska hän sai vuonna 2013 tuomion veropetoksesta ja lahjonnasta. Tuomion mukaan Berlusconilta on kielletty julkiset virat vuoteen 2019 saakka. Samalla hän menetti parlamenttipaikkansa.

Bunga-bunga-seksijuhlista syytteet

Berlusconi sai syytteen myös seksistä alaikäisen prostituoidun kanssa hänen kuuluisissa "bunga-bunga"-seksijuhlissaan. Berlusconi kuitenkin kiisti syytökset ja lopulta syytteet myös hylättiin.

Hänen mukaansa ei ole mitään järkeä maksaa seksistä.

– En ole koskaan ymmärtänyt, mitä tyydytystä saa, jos ei pääse valloittamaan naista, hän kuvaili toimintaansa.

Bunga-bunga-juhlista levisi pian juttuja ja etenkin kuvia lehtiin. Kuvissa oli paljon nuoria naisia, muun muassa käsirautoja heilutteleva nainen tiukassa poliisiunivormussa.

Berlusconi itse kuvasi juhliaan "eleganteiksi päivällisiksi". Olihan päivällisille kutsuttu Berlusconin luottoystäviä ja ikään kuin kauniiksi koristeeksi vähäpukeisia naisia.  

Samoihin aikoihin eleganttien päivällisten kanssa Berlusconi erosi silloisesta vaimostaan Veronica Lariosta. Pariskunta on edelleen oikeudellisissa riidoissa, sillä milanolainen tuomioistuin päätti jokin aika sitten, että Berlusconin ei tarvitse maksaa aiemmin määrättyä 1,4 miljoonan euron kuukausirahaa ex-vaimolleen.

Berlusconilla on viisi lasta. Kaksi ensimmäisen vaimonsa ja kolme toisen vaimonsa kanssa. Kolmatta kertaa Berlusconi ei ole mennyt naimisiin mutta hänellä on nyt 49 vuotta itseään nuorempi tyttöystävä.

Ura alkoi laulajana risteilylaivalla

Berlusconi syntyi pankkiirin perheeseen 81 vuotta sitten. Nuorena hän oli laulajana paikallisilla risteilyaluksilla.

Sittemmin hän ryhtyi kiinteistöalalle ja perusti lopulta mediaimperiuminsa. Hän myös omisti AC Milan -jalkapalloseuran 30 vuoden ajan. Berlusconin omaisuuden arvo on noin kahdeksan miljardia euroa.

Vuonna 1993 Berlusconi lähti mukaan politiikkaan perustamalla Forza Italia -puolueen. Berlusconi on ollut Italian pääministerinä neljä kertaa ja epäilemättä hän vetelee poliittisia naruja myös uuden pääministerin selän takana, jos puolueryhmittymä voittaa vaalit.

Maailmalla hänen ykköspoliitikkonsa on Venäjän presidentti Vladimir Putin. Berlusconi vieraili Venäjän valtaamalla Krimillä vuonna 2015, vaikka EU-maat olivat asettaneet Venäjälle pakotteita ja tuominneet Krimin liittämisen Venäjään.

Kun Putin täytti 65 vuotta viime vuonna, Berlusconi antoi hänelle lahjaksi valtavan pussilakanan, jonka pintaan oli painettu valokuva Putinista kättelemässä Berlusconia.

Eläinten ystävä

Il Cavaliereksi eli ritariksi (tai kumppaniksi) kutsuttu Berlusconi on jaellut vaalikampanjan aikana paljon lupauksia. Hän halua nostaa eläkkeitä ja laskea verotusta. Lisäksi hän ryhtyisi poistamaan maassa olevia satojatuhansia pakolaisia.

Mutta Berlusconi esiintyy myös suurena eläinten ystävänä. Vaaliohjelmassaan hän lupaa kissoille ja koirille ilmaisia eläinlääkärikäyntejä ja lisäksi eläinten ruoalta poistettaisiin vero.  

Vielä ei ole kerrottu, miten kaikki vaalilupaukset rahoitettaisiin. 

Lähteet: Reuters, BBC, CNN, Bloomberg


Alla video siitä, miten Italian senaatti on erottanut Silvio Berlusconin maan parlamentista 27.11. 2013: 

17:28

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.