Mainos

Italian hallituskriisi ratkesi käytännössä

Italian hallituskriisi ratkesi iltalla käytännössä, kun kommunistit lupasivat tukea pääministeri Romano Prodin budjettiesitystä. -Me äänestämme hallituksen budjettiesityksen puolesta, mutta siihen tehdään viime kädessä joitakin tarkistuksia, kommunistisen puolueen puheenjohtaja Fausto Bertinotti sanoi televisiossa.

Italian keskustavasemmistolainen hallitus oli aiemmin päivällä ilmoittanut pyrkivänsä kommunistien kanssa sopimukseen, joka mahdollistaisi Prodin hallituksen pysymisen vallassa. Kommunistinen puolue puolestaan ilmoitti tänään valtuuttaneensa puoluejohtaja Bertinottin neuvottelemaan uudelleen hallituspuolueiden kanssa. Kommunistipuolue kertoi tähtäävänsä pikaiseen ratkaisuun hallituskriisissä.

Prodin hallitus esitti eronpyynnön viime torstaina, kun kommunistit kieltäytyivät tukemasta kokoomushallituksen budjettiesitystä parlamentissa. Hallitus oli pysynyt vallassa vain kommunistien tuella.

Kommunistijohtaja Bertinotti kertoi yllättäen jo perjantaina, että kommunistit ovat halukkaita neuvottelemaan hallituksen tukemisesta. Hallituspuolueiden edustajat ilmoittivat myöhään sunnuntaina, että niiden on mahdollista muodostaa uusi, entisenkaltainen hallitus. Hallituksen pääministerinä toimisi Romano Prodi.

-Osapuolilla näyttää olevan riittävästi poliittista tahtoa yhteistyöhön. Tosin kommunistien olisi jo aika entistä selvemmin osoittaa halunsa jatkaa hallituskriisin sovittelua, hallitukseen kuuluvien vihreiden edustaja arveli.

Vihreiden edustaja arveli myös, että hallituksen budjettiesitykseen ei olisi mahdollista tehdä kommunistien vaatimia muutoksia. Sen sijaan hallitus saattaisi antaa lakiesityksen 35-tuntisesta työviikosta, mitä kommunistit myös ovat vaatineet.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.