Italialaiset löivät tiskiin tyrmäävät lukemat – tässä on kaikkien aikojen tehokkain katulaillinen auto

4:44
Audi e-tron kiipesi ylös legendaarisen syöksyrinteen jyrkimmästä kohdasta.

Italialaisyhtiö Pininfarina on paljastanut Geneven autonäyttelyssä hurjan hyperauton. Pininfarina on tullut tunnetuksi yhteistyöprojekteistaan muiden autovalmistajien kanssa, sillä yhtiön suunnittelijoiden kynistä on lähtöisin monien urheilu- ja henkilöautojen muodot. Nyt yhtiöltä on kuitenkin tulossa markkinoille täysin oma malli.

Pininfarina Battista on historian tehokkain auto, jolla on vielä ihan ok ajaa yleisillä teillä.

Täysin sähköinen Battista tarjoilee käsittämättömät 1 873 hevosvoimaa ja 2 300 newtonmetriä vääntöä. Tämä yhdistelmä kiihdyttää auton nollasta sataan alle kahdessa sekunnissa ja kolmeensataankin alle 12 sekunnissa. Huippunopeus on 350 kilometriä tunnissa.

Uskomaton voima on peräisin neljästä sähkömoottorista, joka saa mehunsa 120 kWh:n akustosta. Yhdellä latauksella autolla pitäisi päästä 450 kilometriä, mutta lienee syytä olettaa, ettei siihen päästäkseen kannata kauheasti kiihdytellä.

Battistaa tullaan valmistamaan vain 150 yksilöä, joista 50 menee Yhdysvaltoihin, toiset 50 Eurooppaan ja loput Lähi-itään. Markkinoille auto saadaan ensi vuonna. Hintalapussa seissee jotain 1,5 miljoonan ja reilun kahden miljoonan euron väliltä.

Auto on saanut nimensä yhtiön perustajan Battista "Pinin" Farinan mukaan. Pininfarinan hallituksen puheenjohtaja Paolo Pininfarina on Battistan lapsenlapsi.

– Isoisälläni oli aina visio, että jonain päivänä ihmiset voisivat ostaa Pininfarina-merkkisiä autoja. Minun mielestäni meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin nimetä tämä auto Battistaksi.

Lähde: Pininfarina, AutoExpress

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja