Tässä maailman 6 nopeinta katulaillista autoa – ensimmäistä 500 km/h:n rikkojaa odotellaan, mutta ei välttämättä pitkään

1:38

Viime vuonna maailman nopeimman auton tittelin napannut Koenigsegg on nyt pudonnut kolmanneksi. Ainakin paperilla.

Pääkuvan video

AMG, RS, GTI... Tätä automallien eri lyhenteet tarkoittavat

Autoja voi luokitella vaikkapa hinnan tai päästöjen mukaan, mutta yksi yleinen tapa on vertailla, miten lujaa autolla pääsee. Tämä tapa on suosittu Suomessakin, vaikka täällä ei ole yhdelläkään julkisella tiellä vapaita nopeuksia.

The Manual on laittanut järjestykseen kuusi maailman nopeinta autoa. Niiden huippunopeudet ovat sitä luokkaa, että tavallista toyotantallaajaa alkaisi ratin takana hirvittää.

Lisäksi sivusto esittelee bonuksena kaksi konseptiautoa, jotka voivat pian kiilata tilastossa kärkeen. Ainakaan vielä näitä malleja ei ole viety sarjatuotantoon saakka.

Vauhtihirmuja löytyy myös pellepelottomien nyrkkipajoissaan värkkäämistä takapihojen veekaseista, mutta ne sivusto jättää omaan arvoonsa.

The Manual ei ole tietenkään itse päässyt mittaamaan saati testaamaan autojen nopeuksia, eikä niin ole päässyt oikeastaan kukaan muukaan tekemään. Siksi ainakin osassa autoista huippunopeuksissa on kyse vain valmistajan omasta ilmoituksesta. Varmaa kuitenkin on, että näillä menopeleillä pyyhitään pöytää kaikilla nopeusrajoituksilla.

Kiihtyvyydetkin tällaisissa urheiluautoissa ovat sitä luokkaa, että G-voimat laittavat selän ja niskan kestotestiin.

Kuusi nopeinta automallia

 1. Hennessey Venom F5 (485 km/h)
 2. SSC Tuatara (482 km/h)
 3. Koenigsegg Agera RS (447 km/h)
 4. Hennessey Venom GT (435 km/h)
 5. Bugatti Veyron Super Sport (431 km/h)
 6. Bugatti Chiron (420 km/h)

Bonuksina sivusto nostaa esiin seuraavat vielä konseptin tasolla olevat autot:

 • Dagger GT (506 km/h)
 • Devel Sixteen (515 km/h)

Lisäksi tiedetään, että ruotsalaiselta Koenigseggiltä on tulossa toistaiseksi nimeämätön malli. Siitä voi tulla kaikkien aikojen nopein urheiluauto, sillä Koenigseggillä on muutama muru hampaankolossaan. Koenigsegg Agera RS ylpeili vielä hetki maailman nopeimman sarjavalmisteisen auton tittelillä, mutta kuten yllä olevasta listasta näkyy, muut merkit ja mallit ovat sen nyt päihittäneet.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja