Mainos

Italia hätätoimiin Albanian pakolaisvirran takia

Italia ilmoitti tänään ryhtyneensä erityistoimiin Albaniasta saapuvan pakolaisvirran vuoksi. Hätätoimet hyväksyttiin hallituksen pakolaiskriisiä käsitelleessä kokouksessa. Italiaan on saapunut yli 10000 kotimaansa sekasortoista tilannetta pakenevaa albanialaista. Ulkoministeri Lamberto Dini varoitti, että pakolaistulva on jo uhka koko Euroopalle.

Hallituksen lausunnon mukaan koko Italiaan on julistettu ns. hätätila, joka kestää kesäkuun loppuun asti. Julistuksen tarkoituksena on nopeuttaa pakolaisille annettavaa apua ja antaa laajemmat päätösvaltuudet paikallisille viranomaisille, kertoivat poliittiset lähteet.

Hallituksen kokouksessa vahvistettiin, että Italia tarjoaa väliaikaisen turvapaikan todellisille pakolaisille. Henkilöt, joita pidetään uhkana yleiselle turvallisuudelle, voidaan kuitenkin lähettää takaisin Albaniaan. Italialaiset viranomaiset ovat pelänneet, että maahan tulee pakolaisten joukossa myös vankilasta paenneita rikollisia.

Italia aloitti tänään "ei-toivottujen" pakolaisten kotiuttamisen. Sotilaslähteiden mukaan kolme helikopteria kuljetti noin 290 albanialaista Brindisin satamasta Tiranaan.

Italialaiset viranomaiset kertoivat saaneensa vahvoja todisteita siitä, että rikolliset ovat ottaneet pakolaisten venekuljetukset hallintaansa Durresin satamassa. Albanialaisten pakolaisten mukaan heiltä on velotettu jopa 3 000 markkaa venepaikasta Italiaan.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.