Mainos

Itälä varoittaa alkoholiveron korottamisesta

Veronalennuksilla onnistuttiin vähentämään olutrallia, alkoholin omatuotantoa ja laitonta kauppaa sekä siirtämään kansalaisia Alkon asiakkaiksi, Itälä painottaa..

Kokoomuksen europarlamentaarikko, entinen sisäministeri Ville Itälä pitää puolueiden aikeita korottaa alkoholiveroa suurena virheenä. Itälän mukaan uusilla hinnankorotuksilla tuhottaisiin kehitys, joka on saanut ihmiset siirtymään Alkon asiakkaiksi.

Itälä arvioi tänään Verkkouutisten haastattelussa, että kaikki puolueet kokoomus mukaan luettuna ovat väärässä ajaessaan hinnankorotuksia. Veronalennuksissa oli hänen mukaansa kysymys olutrallin, omatuotannon ja laittoman kaupan vähentämisestä. Tässä myös onnistuttiin.

- Oluen tuonti pieneni vuoden 2005 27,5 miljoonasta litrasta 20 miljoonaan litraan vuonna 2006. Poliisi puolestaan arvioi viinan salakuljetuksen vähentyneen merkittävästi, Itälä huomautti.

Kun ihmiset siirtyivät Alkoon, tilastoitu kulutus nousi. Tilastoihin vetoavat hinnankorotuksen vaatijat puhuvat sen vuoksi hänen mielestään vääriä totuuksia.

Itälä myöntää, että hinnanalennusta seuranneessa siirtymävaiheessa alkoholinkäyttö otti myös uhrinsa. Siinä mielessä tehtiin myös virhe, mutta vielä suurempi virhe olisi nostaa taas veroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.