Mainos

Itälä väläyttää porvarihallitusta

Kokoomuksen puheenjohtaja, sisäministeri Ville Itälä väläyttelee porvarihallituksen mahdollisuutta vaalien jälkeen.

Ville Itälä

Itälä ei halua sulkea mitään vaihtoehtoa pois, vaikka niin kokoomuksen kuin keskustankaan kenttäväki ei ole ihastunut porvarihallitus-vaihtoehtoon.

Itälä puhui tänään kokoomuksen puoluevaltuustossa. Itälä leikki aluksi gallup-kyselijää, vaikka tiesi vastauksen hyvin etukäteen.

- Kuinka moni teistä on sitä mieltä, että meidän pitäisi ensi vaalikaudella olla oppositiossa? Hyvä ettei yhtään kättä noussut, Itälä kyseli kokoomusväeltä.

Yli puolet kokoomuksen kenttäväestä kaipaa sinipunahallitusta. Itälä muistutti, ettei hallitusneuvottelujen tarvitse olla pelkkää Lipposen kosiskelua, vaan on toinenkin vaihtoehto.

- Vaaleille tulee antaa merkitystä, ja jos vaalitulos siltä näyttää, pitää meillä olla valmiuksia myös porvarihallitukseen. Porvarihallitusmahdollisuus on meille myös realistinen vaihtoehto, sanoi Itälä.

MTV3:n parisen viikkoa sitten tekemän kyselyn mukaan kokoomuksessa porvarihallitusta kannattaa vain joka viides. Keskustassa sitäkin vähemmän. Porvarihallituksen mahdollisuus on siis häviävän pieni. Porvaripuolueiden kenttäväelle on jäänyt pahoja traumoja Holkerin hallituksesta. Itälän puhe on enemmän retoriikkaa. Sen huomasi antaumuksesta, millä hän haukkui keskustaa ylistäessään hallituksen veronkevennyslinjaa.

- Se ei ole aivan vaatimatonta tasoa. Tässä yhteydessä on kysyttävä opposition meriittilistaa? Milloin keskusta on ollut viimeksi hallituksessa, joka olisi keventänyt palkansaajien tuloverotusta, Itälä kyseli.

Ensi vuoden budjettiin on tulossa noin miljardin euron alijäämä. Itälä antoi tukensa valtiovarainministerin budjettimurahteluille. Hän ihmetteli kuinka hiljaista nyt on, kun menokurille pyydetään tukea.

- Kokoomus ei sellaista hiljaisuutta kuuntele. Sellainen tilanne ei ole enää mahdollinen, jossa kokoomus yksin kantaa talousvastuuta. Muut hallituspuolueet eivät voi vain olla ottamassa rusinoita pullasta, Itälä sanoi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.