Mainos

Itälä: Paratiisia vartioitava

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä peräänkuuluttaa EU:n puolustusyhteistyön tärkeyttä MTV:n nettikolumnissaan.

Ville Itälä

Kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä muistuttaa kolumnissaan, että mm. joukkotuhoaseiden leviäminen, terrorismi ja järjestäytynyt rikollisuus ovat todellisia uhkia koko EU:lle. Itälä arvostelee hallituksen puolustusnäkökantoja suppeiksi, ja näkisi kernaasti Suomen ainakin syventävän Nato-yhteistyötään. Valinta on tehtävä kahden vaihtoehdon välillä: Nato-jäsenyys tai nykyisen Nato-yhteistyön syventäminen ja jäsenyysoption jatkaminen. Kolmas tie, lopullinen ei Nato-jäsenyydelle optiosta luopuminen olisi monin tavoin Suomen etujen vastainen, eikä ole siis todellinen vaihtoehto, Itälä kirjoittaa.

Itälän mielestä Suomen on katsottava pitkälle tulevaisuuteen eurooppalaisesta näkökulmasta tyytymättä silti vanhan Euroopan uudistumiskykyyn maailmanlaajuisessa talouskilvassa. Suomen ja Euroopan itsestään selvänä lähtökohtana on oltava oman paratiisin vartioiminen.

Itälä kuitenkin toteaa MTV:n nettikolumnissaan, että Euroopan etuja puolustetaan jatkossa entistä useammin Suomen rajojen ulkopuolella.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.