Mainos

Itälä kummastelee punamultapuheita

Kokoomuksen puheenjohtaja ihmettelee keskustan puheenjohtajaehdokas Matti Vanhasen punamultapuheita. Vanhanen suhtautuu kritiikkiin tyynesti.

Kokoomusjohtaja, sisäministeri Ville Itälä oudoksuu keskustan puheenjohtajaksi pyrkivän Matti Vanhasen äskeistä pääministerikannanottoa.

Vanhanen antoi ymmärtää, että SDP:n Paavo Lipponen voisi jatkaa pääministerinä, vaikka keskustasta tulisi vaaleissa suurin puolue, kunhan keskusta vain pääsisi hallitukseen.

- Kansa antaisi keskustalle valtakirjan ja keskustasta tulisi tämän maan suurin puolue. Kuitenkin keskusta olisi valmis antamaan pääministeriyden SDP:n puheenjohtajalle Paavo Lipposelle. Väitän, että tämä on rähmällään olon Suomen ennätys. Näihin urheilulajeihin ei kokoomus tule ottamaan osaa, Itälä lataa.

Itälä myös syyttää keskustaa erittäin taitavaksi takinkääntäjäksi.

- Nyt keskusta hautaa työreformin ja mielistelee SAK:n suuntaan, kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa puhunut Itälä suomi.

Keskustan puheejohtajaehdokas Matti Vanhanen suhtautuu rauhallisesti Itälän keskustakritiikkiin.

-Kun kokoomus ei omaa puheenjohtajaa valitessaan käy omia keskustelujaan, niin ei kannattaisi silloin puuttua toistenkaan keskusteluihin ja vetää yksinkertaistettuja johtopäätöksiä, Vanhanen vastaa Itälälle.

Vanhasen mukaan hänen tarkoittamansa pohdiskelu pääministerin tuolista voi tulla eteen, jos vaalien tuloksena syntyy jokseenkin tasapainotilanne.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 23.04.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.