Mainos

Itälä haluaa Niinistön komissaariksi

Puheenjohtaja Ville Itälä vaatii porvaria Suomen komissaariehdokkaaksi. Samaan aikaan hän moittii kovin sanoin hallituksen EU-linjauksia.

Itälä, Ville

Kokoomuksen puheenjohtaja vaatii, että Suomen on esitettävä Euroopan komissioon porvaria. Itälä kirjoittaa MTV:n uutisten Nettivieraana, että komission puheenjohtajaa valittaessa kyseeseen saattaisi tulla Euroopan kansanpuolueen kunniapuheenjohtaja Sauli Niinistö. - Rivikomissaariakin valittaessa Niinistön kokemus Ecofin-neuvostossa voisi tuottaa arvokkaan talouskomissaarin salkun, Itälä toteaa.

Samalla Itälä nostaa esille myös Keskustan entisen puheenjohtajan Esko Ahon nimen: - Keskustan riveistä muiden edelle nousee ilman muuta entinen pääministeri Esko Aho. Keskustan Hannu Takkulan ajatus Teija Tiilikaisesta lämmittää minuakin, sillä tohtori Tiilikainen kuuluu ehdottomasti maamme eturivin EU-asiantuntijoihin, Itälä toteaa.

Itälä jatkaa, että ministeritaustan omaavalla ehdokkaalla Suomi olisi kuitenkin paremmissa asemissa komission painavampia salkkuja jaettaessa. - Toisaalta esimerkiksi pankinjohtaja Sirkka Hämäläisellä on jo kovan luokan eurooppalaistakin kokemusta, hän kirjoittaa.

Itälä moittii myös kovin sanoin Vanhasen hallituksen EU-politiikkaa: - Hallituksen näkemys, jonka mukaan jokaisen maan tulee huolehtia itse tutkimus- ja kehityshankkeista on sekin aika näköalaton eikä palvele Nokia-Suomen etuja: on joukko aloja, joissa Suomen omilla panostuksilla ei saada aikaiseksi riittävää kriittistä massaa, Itälä kirjoittaa.

Itälä myös korostaa, että kokoomuslaiset ovat varsin yksimielisiä siitä, että kesän puoluekokous on paikka, jossa puheenjohtajuudesta päätetään. - Se on ainoa tie eteenpäin. Kevät on keskityttävä vastuulliseen oppositiopolitiikkaan, Itälä kirjoittaa. Toiseksi, maamme hallituksen on esitettävä komissioon porvaria.

Kokoomus kannustaa keskustaa puolustamaan porvarillisia arvoja suomalaista komissaaria valittaessa. Sosiaalidemokraatit ovat jo muutenkin dominoineet hallitustyötä. Tilanne, jossa keskeisen hallituspuoleen puheenjohtaja toimii opposition lailla hallituksen ulkopuolelta on täysin kestämätön. Jos on kerran kritisoitavaa hallituksen EU-linjasta, niin SDP:ssä pitäisikin miettiä vaihtoehtoja ulkoministeri Tuomiojan tilalle. Tekemällä saadaan aikaan muutoksia.

Ville Itälä, Kokoomuksen puheenjohtaja

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.