Mainos

Itälä ei täytä Niinistön saappaita

MTV:n uutisten kyselyn mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Ville Itälä on jäänyt edeltäjänsä Sauli Niinistön varjoon, jopa puolueen omankin väen mielestä.

Demarit ja keskusta käyvät täyttä häkää puheenjohtajakisaa, mutta kokoomus tuntuu jäävän seinäruusuksi, puheenjohtaja kun vaihdettiin jo viime kesänä käytännössä kättä lyömällä.

Puheenjohtaja Ville Itälä on näkynyt julkisuudessa lähinnä vastaamassa pehmoilysyytöksiin ja siihen, ettei hän täytä edeltäjänsä Sauli Niinistön saappaita.

MTV:n uutisten kokoomuksen kenttäväelle tekemässä kyselyssä Itälä saa sinänsä hyvät arvosanat toiminnastaan. Samalla häntä moititaan kuitenkin näkymättömäksi. Kokoomuksessa aletaankin olla pikku hiljaa huolissaan.

Kyselyn mukaan viidennes kokoomuksen piirihallitusten jäsenistä katsoo, että Itälä on onnistunut erittäin hyvin. Yleisin arvio Itälästä on "melko hyvä". Viidennes luonnehtii Itälän alkua tyydyttäväksi.

Huonoksi Itälää ei hauku kukaan. Kokoomuslaiset kehuvat häntä kuuntevaksi, keskustelvaksi ja nuorekkaaksi. Moitteita tulee värittömyydestä ja huonoista puhelahjoista.

Ministeriarvioissa Itälä jää Niinistön varjoon. Niinistön kannatus on liki sata, mutta myös Itälä saa yli 90 prosentilta arvosanan hyvä ja on selvä kakkonen.

Ministeriketjun heikoimat lenkit ovat kulttuuriministeri Suvi Lindén ja ulkomaankauppaministeri Jari Vilén, josta tosin omatkaan eivät oikein tiedä mitä sanoa.

Mutta onko Itälä kypsä pääministeriksi vaalien jälkeen?

- No kyllä jollakin aikajänteellä, mutta en usko että vielä ensi vaalien jälkeen. Ehkä sitten seuraavien, jos hän on vielä silloin voimakkaasti politiikassa mukana, sanoo helsinkiläinen Kauko Koskinen.

Kokoomus on silti tyytyväinen saavutuksiinsa hallituksessa. Kaikkiaan yli 90 prosenttia on sitä mieltä, että tavoitteet on saavutettu hyvin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.