Mainos

Itä-Suomen tavoite 1-ohjelma edistyy hyvin

Tavoite 1 -ohjelman seurantakomitea arvioi, että ohjelmalle asetetut tavoitteet saavutetaan jopa etuajassa.

Itä-Suomen tavoite 1 -ohjelma on myötävaikuttanut yli 17 000 työpaikan luomiseen ja 24 000 työpaikan säilyttämiseen Itä-Suomessa vuodesta 2000 alkaen. Ohjelmalle asetetut tavoitteet saavutetaan jopa etuajassa, arvioitiin seurantakomitean kokouksessa Joensuussa tänään.

- Tavoite 1 -ohjelman avulla Itä-Suomeen on syntynyt yli 4 000 yritystä ja Euroopan sosiaalirahaston toimiin on osallistunut neljän vuoden aikana lähes 90 000 itäsuomalaista, kertoi aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä sisäministeriöstä.

Ohjelman rahoituskehys vuosille 2000-2006 on yli 2,6 miljardia euroa, josta EU:n rakennerahastojen osuus on 654 miljoonaa euroa. Valtion ja kuntien rahoitus on myös 654 miljoonaa. Alueen yritysten arvioidaan osallistuvan ohjelman toteutukseen lähes 1,4 miljardilla eurolla.

- Ohjelmasta on rahoitettu vuoden 2003 loppuun mennessä lähes 8200 hanketta, Lintilä kertoi.

Viime vuonna kolmannes myönnetystä yritysrahoituksesta kohdistui metsä-, metalli- ja elintarviketoimialoille. Matkailun osuus rahoituksesta kasvoi viime vuonna. Finnveran mukaantulo ohjelman hankkeiden rahoittajaksi näkyy erityisesti naisten aloittamien yritysten lisääntymisenä.

Itä-Suomen tavoite 1 -ohjelmaa toteutetaan Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Kainuun maakunnissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.