Mainos

Itä- ja Etelä-Suomessa rikottiin kevään lämpöennätykset

Itä-Suomessa ja Etelä-Suomen sisämaassa rikottiin tänään kevään lämpöennätykset. Epävirallinen lämpöennätys 26,4 astetta mitattiin Lahdessa. Länsi-Suomessa riehui myös ukkonen.

Itä-Suomessa ja Etelä-Suomen sisämaassa päästiin tänään nauttimaan helteisestä säästä ja tämän kevään entiset lämpöennätykset rikottiin, Ilmatieteen laitoksesta kerrottiin.

Päivän epävirallinen lämpöennätys 26,4 astetta mitattiin Lahdessa kello 18. Vantaalla mitattiin 26,2 astetta kello 15.

Tämän kevään edelliset lämpöennätykset tehtiin 14. ja 16.5 Lappeenrannassa ja Ilomantsissa. Ne olivat 23 ja 23,1 astetta.

Keväinen lämpöennätys ajanjaksolta 1961-1990 on peräisin vuodelta 1985 ja sekin Lahdesta. Siellä mitattiin vuonna 1985 toukokuisena päivänä 28,3 astetta.

Päivystävän meteorologin mukaan 25-26 asteen lukemia mitattiin maanantainayleisesti eri puolilla Etelä- ja Itä-Suomea. Kello 17 Kouvolassa mitattiin Utin lentoasemalla 25,4 lämpöastetta, Lappeenrannan lentoasemalla 25,6 astetta ja Savonlinnan lentoasemalla 25,9 astetta.

Hämeenlinnan mittauspisteessä Katisessa elohopea nousi 25,7 asteeseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalla Vantaalla jäätiin nippa nappa hellerajan alapuolelle 24,8 asteeseen. Helsingin Kaisaniemessä jäätiin samaan aikaan roimasti alempaan lukemaan 19,8 asteeseen.

Tänään oli varsin lämmintä myös Jyväskylässä, jossa asteet kohosivat 23,2:een. Porissa mitattiin 22,6 astetta, ja sama lukema saavutettiin myös Oulun lentoaseman havaintopisteessä.

Rovaniemellä jäätiin 17,2 asteeseen, Ahtärissä 16,2 asteeseen. Tammisaaren Jussarössä oli lähes yhtä viileää kuin Utsjoen Kevossa.

Tammisaaressa mitattiin tänään klo 17 vain 12,4 astetta, Utsjoella 12,2 astetta. Vieläkin viileämpää oli Muoniossa ja Pietarsaaressa, Muoniossa 8,9 ja Pietarsaaressa 7,9 astetta.

Ukkonen riehui Länsi-Suomessa

Ukkospuuskat kaatoivat puita sähkö- ja puhelinlinjoille tänään illan suussa Länsi-Suomessa.

Ukkonen vaurioitti myös automaattisia paloilmoituslaitteita ja puhelinjärjestelmiä. Lapualla kova puuska repi rakennuksista kattoja ja Ilmajoella salama sytytti omakotitalon tuleen. Vilppulassa salama sytytti varastokäytössä olleen vanhan navetan.

Junaliikenne Tampereen ja Porin välillä keskeytyi, kun radan sähköjohdoille kaatui puita Äetsässä. Yhden henkilöjunan matkustajille järjestettiin bussikyyti virtakatkoksen aikana. Katkos kesti pari tuntia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.