Mainos

Israelissa räjähti - Sharon perui matkansa Yhdysvaltoihin

Jerusalemissa on kuollut aamulla ainakin seitsemän ihmistä ja 20 haavoittunut palestiinalaismiehen räjäytettyä paikallisbussin. Israelin pääministeri Ariel Sharon on peruuttanut ensiviikoksi suunnitellun Yhdysvaltain matkansa pommi-iskujen takia.

Israelin pääministeri Ariel Sharon perui lähtönsä Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun ainakin seitsemän ihmistä oli kuollut ja 20 haavoittunut bussin räjähdettyä Itä-Jerusalemissa.

Israelin radion ja paikallisen poliisin mukaan linja-autossa matkustanut palestiinalaismies räjäytti bussin. Ortodoksijuutalaiseksi pukeutunut iskun tekijä sai myös surmansa.

Itä-Jerusalemissa tehtiin aamulla myös toinen pommi-isku, joka kuitenkin vaati vain iskun tekijän hengen. Lisäksi Israelilaislähteet raportoivat kolmannesta räjähdyksestä Pohjois-Jerusalemissa.

Pommi-iskut tapahtuivat vain tunteja sen jälkeen, kun pääministerit Ariel Sharon ja Mahmoud Abbas olivat käyneet Lähi-idän rauhanhankkeeseen liittyvän keskustelun. Israel ja palestiinalaiset eivät ole neuvotelleet yhtä korkealla tasolla kahteen vuoteen.

Sharonin oli määrä jatkaa keskusteluja tiekartaksi nimetyn Lähi-idän rauhansuunnitelman sisällöstä Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin kanssa.

Hamas: Iskuilla ei yhteyttä neuvotteluihin

Palestiinalaisen Hamas-järjestön edustajan mukaan aamun pommi-iskut eivät liittyneet palestiinalaisten ja Israelin pääministereiden tapaamiseen, vaan Israelin itsenäistymiseen toukokuussa vuonna 1948.

Hamas-järjestön edustaja muistutti, että Israelin itsenäistyminen johti sotaan, jonka yhteydessä yli 700 000 palestiinalaista ajettiin tai pakeni kodeistaan. Lisäksi Hamasin edustaja sanoi, että Hamas ei ollut iskuista vastuussa.

Palestiinalaisministeri tuomitsi iskut

Palestiinalaishallinnon tiedotusministeri Nabil Amr on tuominnut itsemurhaiskut. Samalla hän kehotti Israelia malttiin odotettavissa olevissa vastatoimissa.

Amr muistutti, että palestiinalaisten hallitus ja johto ovat sitoutuneet toimimaan tällaisten hyökkäysten lopettamiseksi ja luomaan myönteisen ilmapiirin neuvottelujen uudelleenaloittamiselle.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.