Mainos

Israelissa erimielisyyttä alueluovutuksista

Israelin pääministeriä Benjamin Netanyahua tukevat hallituspuolueet ovat yhä tyytymättömämpiä pääministerin toimiin sen jälkeen kun Netanyahu on ehdottanut israelilaisten vetäytymistä Länsirannalta ja siten lisäalueiden luovuttamista palestiinalaisille.

- Jos pääministeri ja hallitus päättävät vetäytymisestä, aiomme kaataa hallituksen, sanoi Michael Kleiner, Netanyahun Likud-Gesher-Tsomet -liiton jäsen.

Netanyahun oikeisto- ja uskontopuolueiden jäsenten muodostama kannanotto syntyi vastalauseeksi uutisille, joiden mukaan Netanyahu tarjoaisi palestiinalaisille kuudesta kahdeksaan prosenttia Länsirannan alueista. Luku oli suurempi kuin aiemmin esitetty kahden prosentin luovutus, mutta vielä kaukana palestiinalaisten vaatimista 20-30 prosentista.

Netanyahun suhtautuminen muuttunut

Netanyahu vastusti vielä viime vuonna valtaan astuessaan sopimuksia, joiden mukaan maaluovutuksilla käytäisiin kauppaa rauhasta. Häneen on kuitenkin kohdistunut kasvavia paineita mm. Lähi-idän tärkeimmältä rauhanvälittäjältä Yhdysvalloilta. Yhdysvallat on esittänyt, että Israelin tulisi myöntyä palestiinalaisten vaatimuksiin rauhan takaamiseksi.

Netanyahun ja hänen hallituksensa asema ei Netanyahun edustajan David Bar-Illanin mielestä ole nyt sen uhatumpi kuin aiemminkaan. Sekä Netanyahu että hänen hallituksensa ovat viikottain saaneet kuulla ennustuksia poliittisen uransa katkeamisesta lyhyeen, Bar-Illan kertoi uutistoimisto Reutersille. Netanyahun liitolla on Israelin 120-paikkaisessa parlamentissa enemmistö luvuin 66-54.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.