Mainos

Israelin media: Sharonin ja Bushin tapaaminen epäonnistui

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin tuomio siirtokuntien lisärakentamiselle on israelilaislehtien mukaan johtanut pääministeri Ariel Sharonin vierailun epäonnistumiseen.

George Bush ja Ariel Sharonin tapasivat Bushin maatilalla Texasissa eilen. Sisäpoliittisissa vaikeuksissa olevan Sharonin aseman vahvistamiseksi tarkoitettu vierailu epäonnistui, koska Bush ja Sharon näyttivät erimielisyytensä, todetaan vasemmistolaisen Haaretzin pääkirjoituksessa.

Oikeistolaisen Jerusalem Postin mukaan Sharon epäonnistui yrityksessään saada hyväksyntä siirtokuntien lisärakentamiselle Länsirannalla kohtuullisena korvauksena Gazasta vetäytymisestä.

-Mitään erimielisyyttä ei ole, koska Yhdysvallat ei ole koskaan hyväksynyt siirtokuntia, kommentoi asiaa Sharonin avustaja Dov Weisglass Israelin armeijan radiossa.

Sharon on luvannut tyhjentää kaikki 21 juutalaissiirtokuntaa Gazasta ja neljä Länsirannan noin 120 siirtokunnasta ensi heinäkuusta alkaen, mutta suunnittelee samalla noin 3500 uuden talon rakentamista Länsirannan suurimpaan siirtokuntaan Maaleh Adumimiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.