Mainos

Israelin joukot taas liikkeellä

Israelin armeija on tunkeutunut palestiinalaisalueelle Länsirannan pohjoisosassa.

Silminnäkijöiden mukaan armeijan panssarivaunut ajoivat alueelle ja miehittävät presidentti Jasser Arafatin joukkojen asemia. Israel on aloittanut alueella palestiinalaisten pidätyksiä.

Jasser Arafatin mukaan Yhdysvaltojen täytyy painostaa Israelia lopettamaan sotatoimensa palestiinalaisia vastaan. Israelin pääministeri Ariel Sharon puolestaan pitää lehtihaastattelussa Arafatia huonona neuvottelukumppanina.

Viime vuoden syyskuussa alkaneessa palestiinalaisten kansannousussa Israelin miehitysvaltaa vastaan on tähän mennessä kuollut ainakin 751 palestiinalaista ja 222 israelilaista.

Neuvottelujen määrä jatkua tänään

Israelilaiset ja palestiinalaiset turvallisuuspäälliköt jatkavat tänään neuvottelujaan Yhdysvaltain välityksellä. Viranomaiset tapasivat toisensa kertaalleen jo perjantaina.

Neuvottelujen tavoitteena on saada aikaan tulitauko Lähi-idän alueelle lähes viidentoista verisen kuukauden jälkeen. Perjantaista neuvottelutilannetta on kuvailtu hankalaksi.

-Neuvottelut olivat varsin hankalia ja israelilaiset yrittivät määräillä meitä ja antaa meille käskyjä. Tilanne yltyi lähes käsirysyksi ja huusimme toisillemme suoraa huutoa, kuvaili palestiinalainen virkamies perjantain neuvotteluja uutistoimisto Reutersille.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.