Mainos

Israelin ilmaisku Libanoniin vanhentunein tiedoin

Israelin epäillään tehneen siviileille tuhoisan ilmaiskun Libanoniin vanhentuneilla tiedustelutiedoilla. Israel teki ennen joulua Libanoniin ilmahyökkäyksen, jossa kuoli libanonilainen äiti ja hänen kuusi lastaan.

Israelilainen lehti kirjoittaa, että maan ilmavoimilla oli kolme vuotta vanhoja ilmavalokuvia, joiden perusteella kohteeksi luultiin Hizbollah-sissien tukikohtaa. Israel sanoi jo pommituksen jälkeen, että hyökkäys oli erehdys. Israel ei kommentoi lehtitietoja vanhentuneista tiedustelukuvista.

Ainakin viisi ihmistä haavoittui tänään Israelin ilmavoimien pommittaessa Hizbollah-sissien asemia Bekaan laaksossa Libanonissa. Israelin koneet tekivät kaksi pommituslentoa iranilaismielisen Hizbollahin radioasemiin Syyrian rajan tuntumassa iltapäivällä. Haavoittuneet kuljetettiin Baalbekin kaupunkiin sairaalahoitoon. Heidän joukossaan oli äiti ja hänen kolme tytärtään, joista nuorimmat olivat 5- ja 2-vuotiaita.

Viime vuonna Israel teki satakunta pommituslentoa Libanoniin, enimmäkseen Hizbollahin asemiin. Sissit ovat puolestaan tehneet lukuisia ohjusiskuja Libanonista käsin Pohjois-Israeliin.

Albright näpäytti Israelia

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on kieltäytynyt tapaamasta Israelin ulkoministeriä Ariel Sharonia ensi viikolla Washingtonissa. Israelin radion mukaan Yhdysvallat haluaa näin osoittaa suuttumustaan sen johdosta, ettei Israel ole pannut täytäntöön ns. Wye-joen sopimusta eli luovuttanut lisämaata palestiinalaisille. Albright on myös peruuttanut suunnitellun vierailunsa Israeliin.
(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.