Israel vetää joukkojaan pois eteläisestä Gazasta – Netanjahu: Israel askeleen päässä voitosta

WHO: Al-Shifan sairaala on täysin tuhoutunut 2:45
Maailman terveysjärjestö WHO julkaisi videon pahoin vaurioituneesta al-Shifan sairaalasta.

Israelin asevoimat sanoo vetäneensä joukkojaan pois eteläisestä Gazasta, mukaan lukien Khan Yunisin kaupungista, kuukausia kestäneiden taisteluiden jälkeen.

Armeija kertoo, että Israelin asevoimien yksikkö on saanut tehtävänsä Khan Yunisissa päätökseen ja poistuu valmistautuakseen tuleviin operaatioihin.

Merkittävä määrä joukkoja jää kuitenkin muihin osiin Gazan kaistaa.

Lähde asevoimista kertoo israelilaislehti Haaretzille, että Rafahin kaupunkiin paenneet Khan Yunisin asukkaat voisivat nyt palata. Hänen mukaansa asevoimat kuitenkin jatkaa toimintaansa operatiivisten tarpeidensa mukaisesti.

Suuri osa Khan Yunisin kaupungista on raunioitunut Israelin iskuissa.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu väittää Israelin olevan askeleen päässä voitosta Gazan sodassa. Netanjahu myös painotti ministereille puhuessaan, että aselepoa ei tule ennen kuin äärijärjestö Hamas vapauttaa kaikki panttivangit.

Hamasin johtamasta hyökkäyksestä Israeliin tulee tänään kuluneeksi tasan puoli vuotta. Sen jälkeen Israel on iskenyt voimalla Gazaan, jossa Hamasin johtaman hallinnon terveysministeriö on kertonut yhteensä yli 33 000 ihmisen kuolleen ja yli 75 000 haavoittuneen. Laajoja alueita Gazassa on pommitettu raunioiksi.

Aseleponeuvottelujen on odotettu jatkuvan tänään Egyptin Kairossa.

Lue myös:

    Uusimmat