Mainos

Israel tiukensi turvatoimia Länsirannalla

Israelin armeija sulki tänään Ramallahin palestiinalaiskaupungin ja määräsi ulkonaliikkumiskiellon läheiseen Surdan kylään eilisen ampumavälikohtauksen seurauksena. Israelilaisperheen autoa ammuttiin ohiajavasta autosta, jossa oli palestiinalaiset rekisterikilvet. Äiti ja 12-vuotias poika kuolivat. Perheen viisi muuta jäsentä haavoittuivat.

Pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi tapauksen osoittavan, että Israelin tiukka linja neuvotteluissa Hebronin kaupungista vetäytymisestä on oikeutettu. Hän vaati keskiviikkoiltana, että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat auttaa pidättämään murhista epäillyt.

Israelin armeija epäilee ampujia George Habashin PFLP-järjestön jäseniksi. Vuonna 1968 perustetun järjestön vuosipäivä oli keskiviikkona. Järjestön apulaisjohtaja Abu Ali Mustafa myönsi torstaina radiossa PFLP:n olleen iskun takana. PFLP vastustaa yhdessä kahden muun järjestön kanssa Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n ja Israelin rauhansopimusta.

Palestiinalaisviranomaiset ovat tuominneet murhat ja sanovat niiden heikentävän palestiinalaisten neuvotteluasemia Israelin kanssa.

Palestiinalaisia ammuttiin

Israelilainen siviili ampui tänään palestiinalaisen työläisen lähellä Kiryat Gatin kaupunkia Israelissa. Poliisin mukaan mies luuli palestiinalaisten olevan murtautumassa naapurin taloon ja avasi tulen. Ampuja on pidätetty ja poliisi kuulustelee häntä.

Palestiinalaislähteiden mukaan neljä muuta palestiinalaista olisi haavoittunut välikohtauksessa.
(STT-Reuter-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.