Mainos

Israel teki tuhoisan ilmaiskun Bekaan laaksoon

Hävittäjät pommittivat maatilaa lähellä Syyrian rajaa, kun työntekijät kuormasivat hedelmiä rekkoihin.

Israelin ilmaiskuissa Libanoniin on kuollut ainakin 40 ihmistä.

Bekaan laaksossa lähellä Libanonin ja Syyrian välistä rajaa kuoli Israelin pommituksessa ainakin 33 ihmistä. He olivat libanonilaislähteiden mukaan Syyriasta tulleita maatyöläisiä, jotka olivat lastaamassa hedelmiä kuorma-autoihin iskun sattuessa. Iskussa haavoittuneet kuljetettiin hoidettaviksi Syyriaan.

Israelin armeijan tiedottaja sanoi, että ilmaiskujen kohteena oli kaksi taloa, joita Hizbollah tiedustelutietojen mukaan käytti asevarastona.

Taibehin kylässä Etelä-Libanonissa kuoli seitsemän ihmistä ja kymmenen haavoittui. Libanonilaisten turvallisuuslähteiden mukaan surmansa saaneet olivat hakeutuneet turvaan taloon, jota Israel pommitti.

Hizbollahin rakettihyökkäykset Israeliin puolestaan surmasivat kolme ihmistä. Illalla raketteja iskeytyi pidemmälle kuin kertaakaan aiemmin taistelujen alkamisen jälkeen. Kukaan ei saanut surmansa iskussa Haderaan, joka sijaitsee 40 kilometriä Tel Avivista pohjoiseen.

Libanon: Siviiliuhreja yli 900

Israel on lähettänyt Libanoniin jo 10 000 sotilasta, jotka ovat edenneet 6-7 kilometriä rajalta. Israelin puolustusministeri Amir Peretz on kehottanut armeijaa valmistelemaan hyökkäyksen jatkamista syvemmälle Libanoniin. Israelilaislehtien mukaan pääministeri Ehud Olmert suhtautuu varauksellisesti maahyökkäyksen laajentamiseen.

Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah on uhannut iskulla Tel Aviviin, jos Beirutia pommitetaan.

Tarkkoja tietoja sodan vaatimista uhreista ei ole. Uutistoimisto Reutersin laskelmien mukaan ainakin 720 ihmistä on kuollut Libanonissa sen jälkeen, kun Israel aloitti iskut maata vastaan runsaat kolme viikkoa sitten. Libanonin pääministeri Fuad Siniora on sanonut siviiliuhreja olevan yli 900.

Venezuela kutsuu suurlähettiläänsä kotiin Israelista

Presidentti Hugo Chavez on ilmoittanut vetävänsä Venezuelan suurlähettilään pois Israelista mielenilmauksena Israelin sotatoimia kohtaan.

Chavez tuomitsee tiukasti Israelin hyökkäykset Gazaan ja Libanoniin. Hän on myös syyttänyt Yhdysvaltoja Lähi-idän väkivaltaisuuksien lietsomisesta.

Venezuela on maailman viidenneksi suurin öljyntuottaja ja yksi tärkeimmistä öljynviejistä Yhdysvaltoihin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.