Mainos

Israel jatkaa kostoiskuja

Israel on jatkanut eilen aloittamiaan kostoiskuja palestiinalaisalueilla.

Israelin armeija jatkoi aamun ja yön kuluessa iskujaan Gazan ja Länsirannan palestiinalaisalueilla. Panssarivaunut tunkeutuivat aamulla Salfitin kylään Länsirannalla lähellä Nablusia. Palestiinalaislähteiden mukaan israelilaisjoukot saapuivat kylään pidättääkseen ihmisiä ja määräsivät alueelle ulkonaliikkumiskiellon.

Jo aiemmin parikymmentä panssarivaunua piiritti Nablusin pohjoispuolella sijaitsevaa Assiya al-Shamaliyan kylää. Silminnäkijöiden mukaan kolme helikopteria partioi kylän päällä samalla samalla, kun satakunta Israelin sotilasta kävi järjestelmällisesti läpi alueen taloja.

Palestiinalaislähteiden mukaan Länsirannan iskuissa kuoli ainakin kuusi palestiinalaista, joiden joukossa oli neljä poliisia. Seitsemän muuta haavoittui iskuissa.

Israelin sotilaslähteet vahvistivat "sotilasoperaatioiden" olevan käynnissä kyseisissä kylissä.

Aiemmin yöllä siviilisaattuetta tulittanut palestiinalainen pyssymies sai surmansa laukaustenvaihdossa israelilaissotilaiden kanssa Netzarimin juutalaissiirtokunnan lähellä Gazan kaistalla.

Iskut alkoivat jo eilen illalla

Jo eilen illalla Israelin lentokoneet iskivät moskeijaan Gazassa. Hamasin hengellinen johtaja sheikki Ahmed Yassin ja muita Hamasin johtajia oli rukoilemassa moskeijassa iskun alkaessa. Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut iskussa.

Israelin panssarivaunut ja joukot valtasivat myös uudelleen myöhään eilen illalla osan Khan Yunisin pakolaisleiriä eteläisellä Gazan kaistalla.

Iskuista kertoivat palestiinalaislähteet.

Sharon: Arafat historiaa

Israelin pääministerin Ariel Sharonin mukaan palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat on "historiaa". Tänään Saksassa julkaistussa lehtihaastattelussa Sharon varoittaa myös, että israelilaiset joukot voivat jäädä pitäisikin aikaa palestiinalaisalueille pitämään yllä lakia ja järjestystä.

-Tästä lähtien Arafat on historiaa, Sharon totesi suositun Bild-lehden haastattelussa.

Israelin pääministeri kuitenkin toisti samalla, ettei Arafatia itseään yritetä tappaa. Sharonin mukaan palestiinalaisten kanssa on neuvoteltu seitsemän vuotta, ja nyt on toiminnan aika. Neuvotteluja ei aloiteta uudelleen, ellei todellista tulitaukoa saada aikaiseksi, Sharon sanoi.

Huolimatta väkivallan yltymisestä alueella Yhdysvallat kehittelee uusia aloitteita Lähi-idässä. Yhdysvaltain Lähi-idän erityislähettiläs Anthony Zinni on sanonut esittävänsä tänään ideoita seuraavista askelista, joilla Israelin ja palestiinalaisten välinen väkivallan kierre voitaisiin katkaista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.