Mainos

Israel ja palestiinalaiset neuvottelupöydässä

Israel ja palestiinalaiset aloittivat tänään Eilatissa neuvottelut, joiden päämääränä on saada aikaan lopullisen rauhan kehyssopimus 13. toukokuuta mennessä.

Israel-PLO

Neuvotteluihin osallistui myös Yhdysvaltain Lähi-idän erityislähettiläs Dennis Ross. Neuvottelujen alku viivästyi tunneilla, koska palestiinalaiset vastustivat Israelin suunnitelmia laajentaa siirtokuntiaan Länsirannalla. Palestiinalaisten pääneuvottelija sanoi, että Palestiina on huolestunut Israelin hallituksen päätöksestä rakentaa uusia taloja yhteen siirtokuntaan Jerusalemin ympärille.

Kehyssopimuksen on määrä johtaa lopulliseen rauhansopimukseen syyskuussa. Neuvotteluille asetettu takaraja näyttää kuitenkin saavuttamattomalta.

Israelilaisen neuvottelija Oded Eranin mukaan päivämäärällä itsellään ei ole merkitystä, mutta hän sanoi uskovansa, että sopimus saadaan aikaan muutamassa viikossa. Palestiinalaisten edustajan Hassan Asfourin mielestä erimielisyydet mm. Jerusalemin asemasta, juutalaisten siirtokuntien kohtalosta sekä raja- ja pakolaiskysymyksistä ovat "yhä suuria".
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.