Israel iski jälleen Länsirannalle

Israel iski tänään ainakin Jeninin, Ramallahin ja Tulkarmin palestiinalaiskaupunkeihin. Iskujen tavoitteena oli palestiinalaismilitanttien pidättäminen.

Israelin panssarivaunut ovat tänä aamuna iskeneet uudelleen palestiinalaiseen Jeninin kaupunkiin Länsirannalla. Palestiinalaislähteiden mukaan vaunuista tulitettiin konekivääreillä.

Israelilaissotilaat tekivät kotietsintöjä ja julistivat kaupunkiin ulkonaliikkumiskiellon. Joukot kohtasivat vastarintaa palestiinalaisten taholta vielä tunteja alueelle tunkeutumisen jälkeen. Keskiviikkona 17 ihmisen hengen vaatineen itsemurhaiskun tekijä oli kotoisin Jeninistä.

Israelin radion mukaan sotilaat olivat tänään liikkeellä myös Ramallahin ja Tulkarmin kaupungeissa. Armeijan kerrottiin pidättäneen ainakin kolme äärijärjestöjen jäseniksi epäiltyä, joista yksi oli nainen. Palestiinalaiset kertoivat israelilaisten sotilaiden tunkeutuneen yöllä myös Betlehemiin ja Hebroniin, mutta Israelin armeijan edustaja kiisti tiedon.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush valmistautui tänään tapaamaan Lähi-idän johtajia Washingtonissa. Tänään ja huomenna ovat vuorossa neuvottelut Egyptin presidentin Hosni Mubarakin kanssa, ja maanantaina Yhdysvaltoihin saapuu Israelin pääministeri Ariel Sharon. Sharonin ja Bushin tapaaminen on jo kuudes sen jälkeen kun Bush astui virkaansa viime vuoden tammikuussa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat