Mainos

Israel iski Gazaan

Israelin joukot ampuivat yksitoista palestiinalaista tunkeutuessaan Gazan kaupungin itäosaan ja kaksi iskiessään Nablusiin Länsirannalla.

Israelin joukot ampuivat kaikkiaan yksitoista palestiinalaista tunkeuduttuaan Gazan kaupungin itäosaan. Lisäksi sraelilaisjoukot haavoittivat yli 40:tä palestiinalaista kiivaassa taistelussa palestiinalaisten kanssa.
Gazan asukkaat vastasivat ampumalla kotitekoisia raketteja Sderotin kaupunkia kohti.

Nablusin kaupungissa Länsirannalla puolestaan ammuttiin kaksi ihmistä, kun Israelin armeija avasi tulen kiviä heitelleitä teini-ikäisiä kohti. Sairaalalähteiden mukaan surmansa sai 16-vuotias poika. Toinen Nablusissa kuollut oli mielenterveysongelmista kärsinyt mies, joka oli ulkona huolimatta ulkonaliikkumiskiellosta.

Viitisenkymmentä Israelin panssarivaunua tunkeutui kahden helikopterin tukemina Gazan kaupungin itäosaan myöhään eilen, kertoivat palestiinalaisten turvallisuuslähteet. Joukot tuhosivat metalliverstaita, kaksi taloa ja vaurioittivat Hamasin ylläpitämää koulua. Joukkojen mukana oli kaksi raivaustraktoria.

Israel uhkaa jatkavansa iskuja

Israelin armeijan edustaja sanoi, että kuusi tuntia kestänyt hyökkäys Gazaan tehtiin vastatoimena sille, että neljä israelilaissotilasta kuoli lauantaina panssarivaunun räjähdyksessä Gazan kaistalla.

Armeija sanoi tuhonneensa verstaita, joissa valmistettiin kranaatinheittimiä ja raketteja. Israelin armeijan edustaja varoitti, että armeija jatkaa "toimintaa Gazan kaistan terrorismin perusrakenteita vastaan".

Gazan pohjoisosasta ammutut Qassam-raketit haavoittivat yhtä ihmistä Aderotin kaupungin laidalla. Palestiinalaisviranomaiset vakuuttivat yrittävänsä estää raketti-iskuja, mutta sanoivat Israelin armeijan vaikeuttavan heidän toimintaansa.

Osapuolet ovat viime viikkoina yrittäneet saada aikaan sopua tulitauosta ja Israelin vetäytymisestä Länsirannan kaupungeista. Keskusteluja rauhanneuvottelujen uudelleenaloittamisesta on käyty myös niin sanotun Lähi-idän kvartetin eli Yhdysvaltojen, Venäjän, EU:n ja YK:n edustajien välityksellä.

Arviolta yli 1800 palestiinalaista ja 700 israelilaista on kuollut syyskuun 2000 jälkeen, kun neuvottelut palestiinalaisvaltiosta päättyivät umpikujaan.

Ranska tuomitsi Israelin hyökkäyksen GazaanRanska vaati tänään Israelia lopettamaan hyökkäykset Gazaan ja Länsirannalle välittömästi.

Palestiinalaisjohto vetosi myös YK:n turvallisuusneuvostoon, jotta Israelin verinen tunkeutuminen Gazaan tuomittaisiin.

-Israelin hallitus käyttää kansainvälistä tilannetta hyväkseen tehdäkseen rikoksia Palestiinan kansaa vastaan, palestiinalaisjohdon kannanotossa sanottiin.

Palestiinan terveysministeri Ahmed al-Shibi vaati kansainvälistä suojelua palestiinalaisille siviileille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.