Mainos

Israel avaa Länsirannan ja Gazan rajat

Israelin armeija on ilmoittanut, että se avaa jälleen Länsirannan ja Gazan rajat. Armeijan lausunnon mukaan poliittiset johtajat päättivät asiasta eilen illalla. Päätös tuli voimaan kahdelta aamuyöstä.

Uusia kuolonuhreja

Lähi-idän levottomuudet ovat jälleen vaatineet uusia kuolonuhreja. Israelin radio kertoi varhain aamulla yhden israelilaisen ja yhden palestiinalaisen saaneen surmansa erillisissä ampumavälikohtauksissa.

Israelilaismies kuoli palestiinalaisten tulituksessa Länsirannalla. Mies oli autossaan lähellä Ofran juutalaissiirtokuntaa, kun autoa kohti ammuttiin. Palestiinalaismiehen ampuivat kuoliaaksi israelilaissotilaat, jotka yrittivät estää miestä ylittämästä laittomasti Palestiinalaisalueen ja Israelin välistä rajaa Gazan kaistaleella. Israelin radion mukaan sotilaat havaitsivat miehen tämän lähestyessä Kissufim juutalaissiirtokunnan turva-aitaa.

Powell tapaa Sharonin

Ampumavälikohtaukset osuivat Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin Israelin-vierailun toiseen päivään. Powell matkusti perjantaina Israeliin. Eilen hän tapasi Israelin ulkoministerin Silvan Shalomin. Tänään tapaamisvuorossa ovat Israelin pääministeri Ariel Sharon ja palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas.

Powell keskustelee matkansa aikana Lähi-idän maiden johtajien kanssa huhtikuun lopulla esitellystä uudesta, tiekartaksi kutsutusta Lähi-idän rauhansuunnitelmasta.

Tiekartta pyrkii luomaan edellytykset sille, että Länsirannasta ja Gazan kaistaleesta koostuva Palestiinan valtio voitaisiin muodostaa vuoteen 2005 mennessä.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.