Isometsä: Niskasen MM-pronssista turha olla happamana – "Iivo hemmotellut Suomen kansan pilalle"

Iivo Niskasen ja suomalaisten hiihtofanien on turha nieleskellä mitalikahviaan happamina, alleviivaa MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä. 

Niskanen lähti Seefeldin MM-hiihtojen 15 kilometrin perinteisen kisaan puolustavana maailmanmestarina ja suurimpana ennakkosuosikkina. Lopulta hän nousi kolmannelle pallille Norjan Martin Johnsrud Sundbyn ja Venäjän Aleksandr Bessmertnyhin rinnalle. 

Niskaselle pronssi tuntui olevan pettymys, ja suomalaiset hiihtofanitkin odottivat matkalta maailmanmestaruutta. Isometsän mielestä alakuloon ei ole aihetta. 

– Arvokisamitali ei ole koskaan karvas, mutta Iivo on vaan hemmotellut Suomen kansan pilalle. Aina ajatellaan, että kultamitali tulee, kun Niskanen starttaa perinteisen 15 kilometrille. Muutkin ovat kuitenkin pirun kovia kavereita. Kun mitali tulee, niin se pitää ottaa nöyränä vastaan ja olla tyytyväinen siitä, Isometsä linjaa.

– Ja olihan se neljäs sija lähempänä kuin kakkossija, Isometsä jatkaa viitaten 17,5 sekunnin eroon pronssiin ja vain 2,4 sekunnin turvaväliin taakse päin.  

Kilpailussa Niskanen ei päässyt missään vaiheessa komentajan paikalle, aiempien arvokisavoittojensa tapaan. 

– Hiihtäminen ei ollut lennokkaan näköistä, mutta se selittyy osittain kelillä. Hiihtäminen menee teknisesti hitaamman näköiseksi tuollaisessa vesisohjossa. Iskukyvyn pitää kuitenkin olla hyvä, jos ottaa MM-pronssin.

Niskasen valitteli jälkikäteen, ettei hänen suksissaan ollut lainkaan pitoa. 

– Tästä alkaa vähän tulla tapa, sillä Iivo moitti suksiaan myös parisprinttikisassa. Kyllä se on niin, että suuri voittaja osaa myös hävitä, Isometsä toteaa. 

"Näytti, ettei Sundbylle tulee enää kultaa"

Isometsä toivoi Niskaselle mestaruutta, mutta kun ykkössuosikki ei siihen yltänyt, Sundby oli hänelle sopiva kakkosvaihtoehto. 

– Olen tavannut hänet muutaman kerran. Kyseessä on erittäin sympaattinen kaveri.  

– Hänellä oli ennestään reppukaupalla mitaleja, arvokisavoittoja viesteistä, maailmancupin kokonaisvoittoja, mutta henkilökohtainen kultamitali puuttui. Nyt se tuli, kun tavallaan näytti siltä, ettei se enää tule. Kulta meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen, kun Iivo sitä nyt ei saanut, Isometsä sanoo. 

Norjalainen ratkaisi kultataistelun loistavalla loppuvedollaan.  

– Sundbyn hiihdosta paistoi jotenkin läpi, ettei ollut vielä aiemmin kaikki pelissä, ja hänellä oli selvästi taktiikkana kiristää loppua kohden. Siinä hän onnistui loistavasti, Isometsä summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat