Iivo Niskasen tyhjä katse kertoi kaiken – kisaa ennen edessä oli kaksi vaihtoehtoa, valitsi väärin

Iivo Niskanen oli 15 kilometrin perinteisen kisan jälkeen suuressa tyhjiössä. Vaikka hän saavutti pronssia, sanoja oli vaikea löytää.

Vaikka Niskanen avasi Suomen mitalitilin, pronssi oli hänelle silminnähden pettymys. Ajatuksia oli vaikea saada kasaan.

– Kyllä minä siinä kaikkeni tein. Jäi kysymysmerkkejä ja harmittamaan. Kaksi huippusuksea oli alla ennen lähtöä ja otin niistä sen, jossa oli vähän vähemmän pitoa. Keli kostui entisestään ja tein hiihtämisestä itselleni aika vaikeaa, Niskanen sanoi.

– Jos oli kymmentä sekuntia melkein perässä ensimmäisessä nousussa, kun ei meinannut päästä päälle. Joutui tekemään täyden päivätyön, hän jatkoi.

Kultaa vei Martin Johnsrud Sundby ja hopeaa Aleksandr Bessmertnyh.

– Suorituksena ei pysty enempää antamaan. Riitti onneksi mitaliin, että kaverit väsyivät siitä edestä. Joskus tuommoisella suorituksella voi pärjätä paremminkin, Niskanen totesi.

Niskasen katse oli tyhjä ja hän nyki haastattelualueen aitaa. Mielessä oli ikuisuuskysymys, hän oli tehnyt valinnan kahden suksen välillä, ja nyt valinta tuntuu väärältä.

– Niin voi helposti miettiä. Mutta muuttuiko se keli sitten niin paljon. Semmoinen maku jäi. Nyt on aika tyhjä olo, kun on antanut ihan kaikkensa. Kaikki jäi tuonne ladulle, enempää ei vain lähtenyt, Niskanen nieleskeli.

Lue myös:

    Uusimmat