Mainos

Isoin huomio Laineessa – Mikko Rantanen nakuttelee hurjia tehoja kaikessa rauhassa: "Se on ihan hyvä juttu"

Viime kaudella suomalaisten sisäisen pistepörssin voittanut ja hurjia tehoja paukuttanut Mikko Rantanen on valmistautunut uuteen NHL-kauteen Turussa, samassa harjoitteluryhmässä muun muassa Patrik Laineen kanssa. Sekä Rantasella että hänen edustamalla seuralla Colorado Avalanchella on edessä iso kausi.

Keväällä Leijonien mukana Tanskan MM-kisoissa viilettänyt Rantanen on saanut valmistautua uuteen kauteen terveenä.

Rantanen on ollut mukana valmentajagurun Hannu Rautalan johtamassa ryhmässä. Rautalan nimi on ollut esillä Patrik Laineen kohdalla, sillä myös Laine on ollut Rautalan opastuksessa.

Rantasen mukaan hänen omassa kesäharjoittelussa on ollut yksi selkeä painotusalue.

– Paljon samaa kuin aiemmin, mutta ehkä pikkuisen enemmän on painotettu nopeutta, Rantanen miettii MTV Sportille.

– Se on kuitenkin yksi osa-alue, missä voi ottaa askeleita eteenpäin. On haettu sitä, että saisi lisää räjähtävyyttä. Toivotaan, että tuo auttaa.

Samanlaisia elementtejä on ollut myös Laineen kesäharjoittelussa. Jets-hyökkääjä on pyrkinyt hakemaan lisää sähäkkyyttä, mihin myös Rantanen viittaa.

Kumpi teistä nyt sitten on sähäkämpi?

– Tutkan perusteella minä! Rantanen naurahtaa.

– ”Pate” on mennyt paljon eteenpäin. Hänen tekemisensä on näyttänyt hyvältä niin kuivaharjoittelussa kuin myös jäällä, Rantanen kehaisee harjoittelukaveriaan.

Niin sanottu Turun harjoitteluryhmä kerääkin ylistystä Rantaselta.

– Jokaisella on oma ohjelma esimerkiksi salilla, mutta joka kerta, kun pelataan jotain, niin kyllä siellä kilpaillaan kovaa. Olen tykännyt siitä tosi paljon, Rantanen nyökyttelee.

Kolmikko ei yllätä, enää

Viime kaudella Rantanen muodosti todellisen tehoketjun kanadalaissentterin Nathan MacKinnonin ja ruotsalaislaiturin Gabriel Landeskogin kanssa.

MacKinnon nakutti lähes 100 pistettä (39+58=97), eikä Rantasen tahti paljoa tästä jäänyt. Rantanen voitti lopulta suomalaisten sisäisen pistepörssin tehoilla 29+55=84.

– Toivon, että päästään aloittamaan taas yhdessä. Tiedetään hyvin se, että mitä pystytään tekemään. Pitää vain jatkaa siitä sitten, Rantanen sanoo viime kauden yhdistelmästä.

Viime vuonna ketju pääsi yllättämään monet eri seurat. Esimerkiksi Landeskogilla oli alla hiljaisempia jaksoja. Jo runkosarjan alussa kolmikko nousi Avalanchen isoksi veturiksi.

– Nyt vastustajat merkkaavat varmasti meidät tarkemmin heti alusta alkaen. Se tietää sitä, että meidän pitää parantaa, Rantanen sanoo.

Rantasen papereissa koko heidän ketjun tarina heijastui myös koko Avalanchen joukkueeseen.

– Voi olla, että moni ajatteli vähän niin, että ”se on vaan Colorado, ne oli niin huonoja viime vuonna”. Vähän silleen, että pisteet tulevat helpolla. Nyt kun viime vuonna pelattiin paremmin ja mentiin pudotuspeleihin, niin vastustajien odotukset ovat korkeammalla. Se taas vaatii niin meidän ketjulta kuin koko joukkueelta parempaa.

"Ei tuo itteä haittaa"

Rantanen haluaa asettaa omat tavoitteet täysin joukkueen kautta.

– Olen tyytyväinen siihen, jos joukkueena voitetaan Stanley Cup. En sano, että se välttämättä tapahtuu ensi kaudella tai sitä seuraavalla, mutta ei sitä ikinä tiedä. Ei varmasti moni olisi uskonut siihen, että Vegas menee finaaleihin heti ensimmäisellä kaudella. Mitä vaan voi tapahtua.

– NHL on niin arvaamaton sarja, Rantanen miettii.

Rantasen kohdalla yksi legendaarinen raja alkaa olla jo lähellä. Mikäli Avalanchen tehoketju jatkaa hurjistelua ja pystyy nostamaan vielä pykälän tai kaksi tasoaan, puhutaan 100 pisteen rajapyykistä.

– Ei noita asioita tule hirveästi mietittyä. En ole ikinä lähtenyt kauteen niin, että olisi pakko tehdä näin monta maalia tai näin monta pistettä. Sen tiedän, että jos pääsee terveenä pelaamaan, on hyviä ketjukavereita vieressä ja oma peli kulkee, niin sitten niitä pisteitä voi tulla. Niitä on kuitenkin vaikea ennustaa.

Vielä kovempi pistepotti kuitenkin kelpaa Rantaselle.

– Toki. Kyllähän se olisi kiva juttu, Rantanen hymähtää.

Nousiaisista kotoisin oleva monipuolinen laitahyökkääjä pääsi nakuttamaan viime kauden kovat tehot kaikessa rauhassa. Suomessa isoin huomio kääntyi Laineeseen, mikä ei välttämättä haittaa Rantasta.

– Juu, ei siinä mittään. Pate tekee niin paljon maaleja, että kyllä hän ansaitsee myös sitä huomiota.

– Ei tuo itteä haittaa. Se on ihan hyvä juttu, Rantanen naurahtaa aiheesta.

Niin Rantasen kuin Laineen kohdalla kesä Suomessa alkaa olla lopussa.

– Pari viikkoa vielä ja sitten takaisin. Sitten alkaa arki taas siellä, Rantanen sanoo tulevasta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja