Mainos

Iso kerrostalo evakuoitiin tulipalon vuoksi

Varkauden keskustassa sijaitsevan talon ullakolla majaili ilmeisesti ulkopuolisia henkilöitä.

Kuusikerroksinen asuintalo evakuoitiin Varkauden keskustassa varhain aamulla tulipalon vuoksi. Poliisi epäilee, että palon aiheuttivat ullakolla oleskelleet ulkopuoliset henkilöt. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta rakennuksen katto tuhoutui täysin.

Talossa on 60 asuntoa, joista noin puolet on eläkeläisten asuttamia. Rakennuksen vieressä sijaitsee Käpykankaan kolmikerroksinen palvelukeskus, joka palon ensivaiheessa kirjattiin palo- ja pelastuskohteeksi.

Hälytys Pohjois-Savon hätäkeskukseen tulipalosta tehtiin hieman ennen kello neljää aamuyöllä. Tuli oli päässyt irti talon ullakolla, joka tuhoutui palossa kokonaan.

Kymmenet asukkaat joutuivat evakkoon

Varkauden kaupungin vuokratalosta evakuoitiin viereiseen palvelukeskukseen kolmisenkymmentä eläkeläistä, joista osa on huonokuntoista. Osa talon asukkaista on opiskelijoita ja muita kaupungin vuokralaisia, jotka joutuivat niin ikään evakkoon.

Palopaikalle hälytettiin toistakymmentä paloautoa Pohjois-Savon aluepelastuslaitoksen eri asemilta. Sairaankuljetusautoja lähetettiin paikalle kymmenkunta. Palomiehiä sammutustöissä oli kymmeniä.

Palossa tuhoutuivat kolmikerroksisen rakennuksen kattorakenteet. Tuli ei kuitenkaan päässyt leviämään talon sisään. Pelastushenkilöstö arvioi palon aiheuttaneen silti satojentuhansien eurojen vahingot. Rakennuksen ylimmän kerroksen huoneet kärsivät jonkinasteisista savu- ja vesivahingoista.

Asukkaat jo alakerroksiin

- Tulipalon alta evakuoiduista eläkeläisistä osa pääsi aamulla palaamaan asuntoihinsa, osa oli jo aamuyöllä mennyt sukulaistensa luo ja osa, siis huonokuntoisimmat, sijoitettiin palvelukeskukseen, kertoi vanhustyön johtaja Pirjo Tujunen Käpykankaan palvelukeskuksesta.

-Eläkeläiset ja vanhukset olivat pelastustilanteessa yllättävän rauhallisia. Mitään paniikkia ei evakuoinnin yhteydessä esiintynyt, Tujunen kuvaili.

Varkauden kaupungin vuokratalo on entinen Eläkeläistalo, johon valittiin ennen asukkaiksi vain eläkeläisiä. Nykyisin sen asukkaina on myös muita vuokralaisia kuin eläkeläisiä.

Rikosylikonstaapeli Jarmo Juvosen mukaan palopaikkatutkimuksissa lauantaina varmistui, että ihmisiä ei jäänyt liekkeihin. Sähkövika palon syynä karsiutui myös pois.

Varkauden poliisi pitää todennäköisenä, että yhdessä ullakon varastokopissa on majaillut ulkopuolisia ihmisiä. Tuli saattoi syttyä savukkeesta tai muusta huolimattomasta tulen käsittelystä. Ketään ei ole toistaiseksi pidätetty epäiltynä. Poliisi jatkaa teknisiä tutkimuksia palopaikalla.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 10.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.