Mainos

Islannin pääministeri kertoi syövästään

Talouskriisi pakottaa maan ennenaikaisiin vaaleihin, joissa pääministeri ei ole enää luotsaamassa puoluettaan.

Pääministeri Geir Haarde ehdotti tänään järjestämässään tiedotustilaisuudessa, että vaalit tulisi järjestää 9. toukokuuta. Hän kertoi lisäksi, että hänellä on pahanlaatuinen syöpäkasvain eikä hän aio jatkaa puolueensa puheenjohtajana.

Finanssikriisin koettelemassa Islannissa on järjestetty jo kuukausien ajan mielenosoituksia, joissa on vaadittu hallituksen eroa. Tiistaista lähtien mielenosoitukset ovat olleet päivittäisiä.

Haarde ja muu itsenäisyyspuolueen johto oli tänään koolla pohtimassa ulkoministeri Ingibjorg Gisladottirin vaatimusta ennenaikaisista vaaleista. Gisladottir johtaa toista hallituspuoluetta sosiaalidemokraatteja.

Myös ulkoministerillä syöpä

Haarde kertoi tiedotustilaisuudessa tutkimusten paljastaneen viime viikolla, että hänellä on pahanlaatuinen kasvain ruokatorvessa. Hänet leikattaneen ulkomailla tammikuun lopulla tai helmikuussa. Pääministerin mukaan uusi puheenjohtaja saakin johtaa puolueen vaaleihin.

Haarden on määrä keskustella vaaleista vielä Gisladottirin kanssa, joka on tänään palaamassa Islantiin. Hän on ollut Ruotsissa saamassa hoitoa aivokasvaimeen.

Islannissa olisi normaalioloissa vaalit vasta 2011.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.