Mainos

Islamistit osoittivat mieltään Pakistanissa

Marsseilla protestoitiin Pakistanin hallituksen Lontoon pommi-iskujen jälkeen tekemiä joukkopidätyksiä.

Pakistanin suurimmat islamistiset puolueet järjestivät tänään mielenosoituksia. Niissä vastustettiin Lontoon pommi-iskujen jälkeen tehtyjä joukkopidätyksiä, jotka ovat kiihtyneet viime päivien aikana.

Poliisi on pidättänyt jo lähes 300 ihmistä koteihin, moskeijoihin ja uskonnollisiin kouluihin eli madrassoihin tehdyissä ratsioissa. Ratsiat aloitettiin kun ilmeni, että Lontoon pommimiehillä oli yhteyksiä Pakistaniin. Taustalla on myös kansainvälinen painostus, erityisesti Yhdysvaltain ja Britannian huoli ääriliikkeiden kytemisestä Pakistanissa.

Mielenosoitukset jäivät suunniteltua pienemmiksi

Pääkaupungissa Islamabadissa noin 700 henkilön pääosin teini-ikäisistä ja nuorista aikuisista koostunut joukko kokoontui lähelle moskeijaa, johon turvallisuusjoukot olivat tiistaina tehneet ratsian. Väkijoukko huusi presidentti Pervez Musharrafin ja Yhdysvaltain-vastaisia iskulauseita, ja jotkut ilmaisivat tukeaan al-Qaidan johtajalle Osama bin Ladenille sekä Afganistanin syrjäytetylle Taleban-hallinnolle.

Mielenosoittajat olivat raivoissaan pakistanilaisten syyllistämisestä Lontoon iskujen yhteydessä.

- Iskuihin osallistuivat Britannian kansalaiset. Miksi ratsioita tehdään uskonnollisiin kohteisiin Pakistanissa, kysyi islamistipuolueiden tärkeimmän koalition MMA:n johtaja Mairaj-al-Huda väkijoukolta Karachissa.

Viranomaistietojen mukaan kolme pakistanilaistaustaista pommimiestä kävivät Pakistanissa viime vuoden aikana, ja ainakin yksi vieraili paikallisessa madrassassa. Presidentti Pervez Musharraf julisti eilen televisiopuheessa pyhän sodan "vihan saarnaajia" vastaan. Hän ilmoitti myös, että kaikkien madrassojen on rekisteröidyttävä viranomaisille joulukuuhun mennessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.