Mainos

Isis väittää mestanneensa brittiläisen avustustyöntekijän

Äärijärjestö Isis kertoo surmanneensa brittiläisen avustustyöntekijän Alan Henningin.

Netissä julkaistu mestausvideo on tehty samaan tapaan, kuin järjestön aiemmin mestaamien kolmen länsimaalaisen kohdalla.

Videolla naamioitunut Isisin jäsen näyttää myös panttivankia, jonka kerrotaan olevan amerikkalainen.

Isis on aiemmin surmannut amerikkalaisjournalistit James Foleyn ja Steven Sotloffin sekä brittiläisen avustustyöntekijän David Hainesin ja julkaissut heistä mestausvideon.

Britannian pääministeri David Cameron vahvistaa videon aitouden. Hän pitää mestausta julmana murhana.

-Alan Henningin raaka murha kertoo, kuinka barbaarisia ja vastenmielisiä nämä terroristit ovat. Teemme kaikkemme, jotta saamme nämä murhaajat kiinni ja oikeuden eteen, Cameron sanoi tiedotteessa.

Henning, 47, siepattiin kymmenen kuukautta sitten. Hän oli vapaaehtoinen ajamaan avustuskuljetuksia Syyriaan muslimien hyväntekeväisyysjärjestölle.

Toinen panttivanki USA:n entinen sotilas 

Cameronin mukaan avustustyötä tehneen Henningin sieppaus ja surmaaminen osoittavat, ettei Isis-terroristien turmeltuneisuudella ole rajoja. 

Britannian ulkoministeriön tiedottaja kertoi, että he tarjoavat Alan Henningin perheelle kaiken mahdollisen tuen. Tiedottajan mukaan perhe on pyytänyt, että heidät jätetään tällä hetkellä rauhaan.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama tuomitsi Henningin julman murhan. Hän sanoi, että USA tuo vastuussa olevat oikeuden eteen.

– Seisomme koalitiossa liittolaisten ja kumppaneiden kanssa. Jatkamme päättäväisiä toimia, joilla hajotamme ja lopulta tuhoamme Isisin, Obama sanoi tiedotteessa.

Videolla oleva toinen panttivanki on mestaajan mukaan Peter Kassig. Kassig työskenteli aiemmin Yhdysvaltain armeijassa ja soti muun muassa Irakissa. Kassig palasi Lähi-itään, jossa hän perusti vapaaehtoisena avustusjärjestön. Hänet otettiin Henningin tavoin kiinni Syyriassa.

Äärisunnalainen Isis on vallannut laajoja alueita Syyriassa ja Irakissa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.