Mainos

Isis on levittäytynyt myös Libyaan – katso järjestön vaiheet

Äärijärjestö Isisin odotetaan ottavan nykyistä vahvemman jalansijan Libyassa. Länsimaiset tarkkailijat uskovat, että noin 150 000 asukkaan Derna Itä-Libyassa on siirtymässä pian järjestön hallintaan.

Libya on ollut epävakaa ja vailla järjestystä siitä asti, kun Muammar Gaddafi syöstiin vallasta vuonna 2011. Tilannetta ovat käyttäneet hyväkseen muun muassa islamistiset äärijärjestöt.  

Isisin johtaja Abu Bakr al-Baghdadi on kehottanut militantteja Libyassa, Egyptissä, Algeriassa, Jemenissä ja Saudi-Arabiassa vannomaan uskollisuutta Isisille.  

Yhdysvaltojen ulkoministeriön edustaja Jeffrey Ratke sanoo, että raporttien mukaan Libyassa jihadistiryhmittymiä on vastannut ja vastaamassa Isisin kutsuun.  

Libyan lakkautetun kansallisen siirtymäkauden neuvoston entinen jäsen, Othman Ben Sassi, puolestaan sanoo, että Isis on jo Dernassa.  

– Siitä on todisteet. Siitä ei ole epäilystäkään, hän kertoo.  

Isis on valloittanut laajoja alueita Syyriassa ja Irakissa. Järjestö on herättänyt julmilla otteillaan inhoa ja kauhua. Isisiä vastaan taistelee laaja monikansallinen rintama, jota johtaa Yhdysvallat.  

Pääkuvan grafiikka ei näy kaikilla mobiililaitteilla. Suosittelemme vaihtamaan näkymän täysversioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.