Mainos

Isän pitkäaikainen ystävä hyväksikäytti perheen tytärtä – pedofiili on edelleen karkuteillä

Katie Griffin näytti sopeutuvan tilanteeseen hyvin, kun hänen vanhempansa erosivat. Hän vietti arkipäivät äitinsä kanssa ja viikonloput isänsä kanssa, kirjoittaa CNN.

Kun Katie ei muutaman vuoden päästä yhtäkkiä halunnutkaan enää vierailla isänsä luona, laittoivat vanhemmat sen murrosiän piikkiin – kunnes äiti Janet Griffin sai surullisen puhelun tyttäreltään.

Katie soitti isältään ja pyysi äitiään hakemaan hänet pois.

– En tiedä miten, mutta minä vain tiesin. Kysyin, onko joku tehnyt hänelle jotain. Hän sanoi sen olevan Bruce. Hän kertoi, että mies on kosketellut häntä ja pakottanut Katien koskemaan häntä. Hän sanoi, ettei enää voisi mennä sinne, Janet Griffin kertoo CNN:n haastattelussa.

Bruce Sawhill oli ollut Katien isän, Ken Griffinin läheinen ystävä jo lukioajoista lähtien. Kun Sawhill oli mennyt naimisiin, oli pariskunta päättänyt muuttaa lähelle Ken Griffiniä.

Silloin tällöin Ken Griffin pyysi Sawhillejä lapsenvahdiksi Katielle.

Katien paljastettua häntä kauan piinanneen salaisuuden, ryntäsi Ken Griffin "ystävänsä" kotiin sokean raivon vallassa kostaakseen tyttärensä kokemat kauhut.

Sawhill myönsi Kenille, että Katien väitteet olivat totta.

Vanha ystävä piilotteli muitakin asioita

Griffinit ottivat yhteyttä poliisiin ja tekivät Sawhillistä rikosilmoituksen. Tutkinnan yhteydessä perheelle paljastui toinenkin vanhan ystävän salaisuus: Sawhill oli rekisteröity seksuaalirikollinen.

– On vaikeaa kuvailla sellaista petosta, Ken Griffin sanoo.

Griffinit olivat aina tienneet, että Sawhillillä oli rikosrekisteri, mutta hän oli väittänyt jääneensä kiinni marihuanan kasvattamisesta.

Nyt heille selvisi, että kyseessä oli ainoastaan peitetarina: Sawhill oli tuomittu aiemmin 13-vuotiaan hyväksikäytöstä.

Sawhill pidätettiin uudestaan vuonna 2001, tällä kertaa Katie Griffinin hyväksikäytöstä. Hänet kuitenkin vapautettiin kuukauden päästä 50 000 dollarin takuita vastaan.

Oikeudenkäynnin kerrottiin alkavan vuonna 2002.

Katie päätti kohdata pelkonsa ja todistaa oikeudessa Sawhilliä vastaan. Hän halusi kaikkien tietävän, mitä Sawhill oli tehnyt hänelle.

– Hän oli todella huolissaan siitä, että Bruce saattaisi tehdä samoin myös muille lapsille, Janet Griffin kertoo.

Mutta kun oikeudenkäynti alkoi, ei Sawhillistä – eikä hänen vaimostaan – kuulunut mitään. Sawhillit ovat olleet pakomatkalla siitä lähtien.

Traumat eivät irrottaneet otettaan

Katie oli niin järkyttynyt Sawhillin paosta, että hänen vanhempansa ajattelivat maisemanvaihdoksen tekevän hyvää.

Katie suostuikin muuttamaan siskopuolensa luokse Coloradoon. Vanhempien mukaan tyttö vaikutti saavan elämästä nopeasti kiinni uudessa asuinpaikassa: hän kävi koulussa ja sai heti uusia ystäviä.

Vuoden päästä kaikki muuttui. Katien sisko löysi hänet kuolleena kotitalonsa kellarista. Katie oli ilmeisesti hengittänyt spraymaalin höyryjä.

Hän oli kuollessaan vain 12-vuotias.

– Uskon, että Sawhillin teot johtivat Katien kuolemaan. Minulla ei ole siitä epäilystäkään, Ken Griffin sanoo.

– Syytän Brucea siitä, että hän vei Katien viattomuuden. Hänen takiaan Katien täytyi kasvaa nopeammin kuin hänen olisi kuulunut. Hän ei saanut olla vain pieni tyttö, Katien siskopuoli sanoo.

Bruce Sawhilliä etsitään edelleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.