Diannen 17-vuotias tytär katosi 11 vuotta sitten: Karmiva kaksoiselämä paljastui äidille liian myöhään

Diannen 17-vuotias tytär katosi 11 vuotta sitten: Karmiva kaksoiselämä paljastui äidille liian myöhään 1:44

Dianne Zoro muistaa viimeisen puhelunsa tyttärensä kanssa kuin eilisen. 11 vuotta sitten tapahtuneen puhelun jälkeen tyttären kammottava kaksoiselämä alkoi paljastua äidille pala palalta. 

Ulospäinsuuntautunut, iloinen 17-vuotias tanssijatytär Danice Childs soitti joulukuisena päivänä 2007 äidilleen, että tulisi hieman myöhemmin kotiin. Hän kävisi ensin jouluostoksilla sisarustensa ja ystäviensä kanssa.

He lopettivat puhelun, mutta äiti muisti saman tien, että unohti sanoa erään asian. Hän soitti takaisin Childsille, joka ei enää vastannut. Puhelu meni suoraan vastaajaan. Hän soitti uudelleen ja uudelleen. Vastassa oli ääniviesti. 

Se oli viimeinen päivä, kun äiti puhui tyttärensä kanssa. 

Äiti ilmoitti poliisille

Childs oli kertonut äidilleen, että hänen puhelimensa oli menossa rikki. Siksi äiti ei heti huolestunut.

Mutta kun tytär ei ilmestynyt ystävien kanssa ostosreissulle eikä kukaan nähnyt häntä seuraavaan päivään mennessä, äiti ilmoitti poliisille.

Seuraavien päivien aikana järkyttävä totuus paljastui äidille: teini-ikäinen tytär, joka aikanaan oli energinen ja iloinen lapsi, oli joutunut seksuaalisesti hyväksikäytetyksi kuukausien ajan ennen katoamistaan.

Childs katosi 21. joulukuuta 2007 Federal Waysta, Washingtonin osavaltiosta. Tästä alkoi äidin pitkä taistelu tyttären löytämiseksi ja samalla hänen määrätietoinen työnsä ihmiskauppaa vastaan.

Ääniviesteistä järkyttävä löytö

Tytär oli asunut ystävänsä luona ennen katoamistaan. Mutta äidille selvisi, että katoamista edeltävän yön tytär oli viettänyt paikallisessa motellissa, joka oli surullisenkuuluisa prostituutiosta ja huumeista. Mutta samalla motelli oli tunnettu siitä, että paikalliset nuoret varasivat sieltä huoneita juhlimista varten.

Mutta kun äiti löysi motellilta tyttärensä takin, lompakon ja kännykän, hän huolestui toden teolla. Pitkän yrityksen jälkeen hän onnistui selvittämään vastaajapostin salasanan ja pääsi kuuntelemaan tyttärensä ääniviestit.

Äidin sanojen mukaan viesteissä oli ”todella, todella sydäntäsärkeviä viestejä”, joiden jälkeen oli selvää, että tytär oli seksuaalisesti hyväksikäytetty.

– Se oli valtava shokki. Minulla ei ollut aavistustakaan. Tiesin, että hyväksikäyttöä tapahtuu alueella, mutta en ymmärtänyt, että se kohdistuu nuoriin tyttöihin.

Koulumenestys alamäkeen

Miten energinen ja iloinen tanssityttö ajautui piireihin, jossa häntä hyväksikäytettiin? Äidin mukaan tytär oli menestynyt ja suosittu tyttö kouluaikanaan. Muut kysyivät häneltä apua tanssikoreografeihin ja huoneen pöytälaatikko täyttyi runoista.

Lukioikäisenä Childs pärjäsi niin hyvin, että opettajat suosittelivat häntä vaativaan opinto-ohjelmaan.

– Kaikki ajattelivat, että hän pärjäisi mainiosti, äiti kertoo.

Mutta Childs ei pärjännyt. Sen lisäksi hän ystävystyi koulubussissa opiskelijapojan kanssa. He alkoivat seurustella. Myöhemmin juuri sama poika alkoi parittaa Childsia. Näin ainakin äiti uskoo.

Äiti kritisoi poliisia

Katoamisen jälkeen Childsista on hyvin vähän vihjeitä. Perhe kuitenkin uskoo, että tytär voisi yhä olla elossa. 

Äidin mukaan poliisi olisi voinut tehdä enemmän katoamisen aikaan. Hän viittaa viime kesänä bussipysäkiltä löytyneeseen 15-vuotiaaseen Bonney Lake -nimiseen teiniin, joka oli ollut kadoksissa kolme viikkoa.

Laken katoaminen oli niin isosti nähtävillä mediassa, että poliisi uskoo parittajien pelästyneen ja jättäneen hänet löydettäväksi bussipysäkille.

– Haluan, että Danice tietää, että minä rakastan häntä. Koko perhe rakastaa häntä. Haluamme nähdä, että hänellä on normaali elämä, haluamme nähdä hänet jälleen, äiti sanoo.

Viesti Facebookissa?

Äiti perusti katoamisen jälkeen järjestön, jonka tarkoituksena on auttaa ja varoittaa muita vanhempia hyväksikäytön varalta.

Tyttärestä on myös tehty Youtubeen video, jonka toivotaan auttavan hänen löytymisessään.

Perhe etsii yhä aktiivisesti tytärtään. Vuonna 2015 ystävä löysi Instagramista kuvan, joka muistutti hyvin paljon Childsia. He postasivat kuvan suoraan Childsin Facebook-seinälle.

Tämän jälkeen yksi Childsin sisaruksista sai Facebookissa viestin naiselta, joka väitti olevansa Childs. Hän jopa kutsui sisaruksia lempinimillä, joilla Childs oli tavannut heitä kutsua. Sisko vastasi viestiin, mutta Facebook-profiili, josta viesti oli lähetetty, suljettiin. Vastausta ei koskaan tullut.

Kukaan ei tiedä, oliko viesti oikeasti Childsilta vai ei. Mutta äiti ei menetä toivoaan.

– Haluan tietää, että hänellä on kaikki hyvin. Haluan nähdä hänen kauniit kasvonsa. Hän on minun rakkaani.  

Lähteet: CNN, Komo News, Oxygen Crime Time, Facebook Help Find Danica Childs

Lue myös:

    Uusimmat