Isän hirmuteolta Teneriffalla pelastunut pikkupoika tykästyi häntä auttaneeseen naiseen – "Lapsi ei suostu olemaan erossa hänestä"

Tästä luolasta saksalaisnainen ja -poika löydettiin kuolleina Teneriffalla 2:01
Video näyttää millaisesta luolasta ruumiit löydettiin

Teneriffalla tapahtunut epäilty perhesurma on järkyttänyt tällä viikolla. Eilen 43-vuotias saksalaisisä Thomas Handrick vangittiin oikeudessa murhista epäiltynä kuuden tunnin mittaisen käsittelyn jälkeen.

Teko alkoi paljastua, kun Adejen kaupungissa Teneriffan eteläosassa asuva Rosi-niminen nainen näki itkuisen pienen pojan yksin.

– Kysyin häneltä, missä hänen vanhempansa ovat, Rosi kertoo uutistoimisto AP:lle.

Poika puhui saksaa, eikä Rosi ymmärtänyt täysin, mitä hän sanoi. Nainen vei pojan lähellä asuvan ystävänsä luo, joka osaa saksaa.

– Poika sanoi, että hänen isänsä oli lyönyt äitiä, minkä jälkeen poika oli lähtenyt pakoon.

Lapsi vietiin viranomaisten luo, missä hän kertoi enemmän tapahtumista, että isä oli vienyt äidin ja kaksi poikaansa lähellä Adejea sijaitsevaan luolaan etsimään pääsiäismunia. Isä oli alkanut pahoinpidellä äitiä ja 10-vuotiasta, jolloin nuorempi poika oli paennut. 

Pojan iästä on mediassa esiintynyt useampia versiota. Saksalaisen Bild-lehden mukaan hän on 7-vuotias.

"Lapsi ei suostu olemaan erossa hänestä"

Pojan löytäneen Rosin saksaa puhuva ystävä on hollantilainen Annelies, joka asuu Teneriffalla. Hän oli tulkannut pojan puhetta, kunnes paikalle saatiin viranomaisten tulkki.

– Kun hän (poika) huomasi, että puhun saksaa ja tutustui minuun vähitellen, näin hänen olevan siitä iloinen, hollantilainen Annelies kertoo Tele5-kanavan haastattelussa.

Naisen mukaan poika kertoi isänsä teoista vähitellen hiljaisena.

– Hän sanoi, että näki äitinsä makaavan maassa. Ja kun isä lopetti äidin pahoinpitelemisen, kävi hän veljen kimppuun. Poika sanoi heittäneensä kiven isäänsä kohti ja juosseensa sitten pakoon. Minusta hän on sankari!

Viranomaiset huolehtivat pojasta kunnes hänen sukulaisensa pääsevät Adejeen. Kaupungin pormestarin José Miguel Rodriguez Fragan mukaan poika on kiintynyt Anneliesiin niin paljon, että he ovat yhdessä naisen kanssa päättäneet tämän osallistuvan pojan hoitamiseen viranomaisten kanssa.

– Arvostan todella sitä, mitä nainen tekee. Lapsi ei suostu olemaan erossa hänestä, Fraga kertoo saksalaiselle RTL TV -kanavalle.

Lue myös:

    Uusimmat